Mitzis träff med stor elak bil

Mitzis träff med stor elak bil

Vad som skulle bli en lugn och skön hemmakväll fick en otäck vändning när C kom inspringande efter att ha varit och köpt mat och ylar ”Mitzi har blivit påkörd!!”. Men hjärtat i halsgropen försöker jag få tag på en helt vettskrämd katt som haltandes ränner in under soffan och gömmer sig och alldeles tilltuffsad och med klotstora ögon ligger och jämrar sig. Jag lyckades efter mycket om och men få ut henne och känna på henne. Det gick bra fram tills att jag klämde på hennes ben då hon ylade till och inte alls ville vara med längre utan försökte lunka iväg men vänsterbenet hängde inte alls med. Så jag ringde direkt Blå Stjärnan men de hade ingen jour i Borås så det bar av till Göteborg i en väldig fart. Jag var helt livrädd, tårarna rann och jag var helt säker på att vi skulle vara tvungna att avliva henne. Väl framme på djursjukhuset så fick hon smärtstillande, röntgades och fick lugnande dropp som gjorde henne totalt neddrogad och lealös. Mitzi är vanligtvis en väldigt respektingivande kisse, inte liten och hjälplös för fem öre, men när hon låg där på britsen med kanyl i tassen och andades tugnt så såg hon rätt så ynklig ut.

Veterinären fastställde att hon fått en fraktur på bäckenet, men inget livshotande och ingen operation skulle krävas, alla inre organ var intakta och vi kunde dra en lättnads suck. Men så kom räkningen. Aj ont överallt gjorde det hos matte då. Korkad som jag är så har jag aldrig skaffat något försäkring på henne så detta jour-kalaset kommer kosta ungefär en 5-6000. Det var den gucciväskan det. Bajbaj. Men kisse mår bra och ska få komma hem imorrn. Det är det viktigaste.

Idag var det jag som tecknade försäkring på lillkissen. Mitzi har fortfarande karens men så snart den är över så blir det försäkringstecknande där med. Thank you Agria. Självklart så smet idioten som körde på henne, så där får jag inga pengar. Sånt gör mig så fruktansvärt förbannad! Hon har ju halsband av en anledning! Om inte C hade kommit hem precis då så hade vi ju bara trott att hon skulle vara ute över natten som hon ofta är! Tur i oturen antar jag.

Nu ska jag försöka cheer up och piffa till mig för ikväll ska jag och C ut och äta middag på Oliven, ska bli mysigt. Jag kan verkligen behöva lite pampering.

Måste bara lägga in en bild på sötekissen med…
mitzi.jpg

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att coacha en deltagare i årets Robinson

Hanna är en av deltagarna i årets Robinson! Och en av mina coachingklienter! Hanna mailade mig i oktober förra året på jakt efter en coach.

106. Om att lägga fokus på rätt saker med Flora Wiström

När Flora Wiström, bloggare, skribent och författare, gästade podden för fem år sedan, som min andra gäst någonsin, delade hon bland annat med sig av sina bästa bloggtips och outade sig själv som hipsterbloggare (med lite hjälp från mig).Nu är hon til…

Magasin Giveälvdal

Mitt första tidningsomslag!

När jag skrev mitt inlägg om 2021 härom dagen glömde jag ju en rätt stor grej som hände 2021. Mitt första tidningsomslag! TA-DA! Jag har

En LIVE workshop med Linda Hörnfeldt

Kom igång med din första onlinekurs!

En LIVE tvåtimmars workshop för dig som vill skapa din första onlinekurs. Skriv upp dig på väntelistan för att få information så snart anmälan öppnar!