Elizabeth: The Golden Age

Elizabeth: The Golden Age

elizabeth700.jpg

Att Cate Blanchett är en av vår tids största skådespelerskor visste jag redan, men jag kan ändå inte upphöra att förvånas och imponeras av hennes talang gång efter gång. Enligt mitt tycke ligger hon på samma nivå som Meryl Streep, en kvinna som definierat order ”skådespelerska”.

I Elizabeth:The Golden Age, repriserar Blanchett sin roll som Elizabeth I av England. Filmen ger verkligen Blanchett många olika nyanser av Elizabeth att jobba med; hon är drottning, hon är krigare, men hon är också kvinna, och här ser man en sällan skådad sida av Elizabeth, en sårbar kvinna och mannen som spelar sprickan i hennes rustning är ingen mindre än Clive Owen. Hade inte Blanchett varit en sådan fantastisk skådespelerska hade han lätt kunnat stjäla strålkastarljuset från henne.

Filmen är i det stora hela solid, och trots att jag inte är jätteinsatt i 1500-tals Englands historia så hade jag inte några större problem att hänga med i de historiska aspekterna. Dock har jag inte mycket till övers för den morbiditet som ägde rum på den tiden, men det är inte filmens fel.

Stort skådespeleri. 3,5/5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

OOTD: Hötorget

Tröja – Ellos / Kjol – Lindex / Skor – Adidas / Väska – Ulrika / Ring – Efva Attling Glad fredag kära vänner! Det

Långa, korta februari

Hej och välkommen till en ny månadsrecap! Den här gången är det februari jag har att bjuda på och allt det som hör därtill. Februari

Digitalisera din kunskap

Den frågan jag fått flest gånger de senaste två veckorna är utan tvekan denna:

”Hur gör du dina webinar och kurser online?”

Det är en läskig tid just nu. Många av oss går igenom prövningar, både fysiskt men främst mentalt. Inget är som det ska. Kanske är du osäker på om du får behålla ditt jobb. Kanske kämpar din business för att överleva.

En LIVE workshop med Linda Hörnfeldt

Kom igång med din första onlinekurs!

En LIVE tvåtimmars workshop för dig som vill skapa din första onlinekurs. Skriv upp dig på väntelistan för att få information så snart anmälan öppnar!