Mona och hennes rosa väska

Mona och hennes rosa väska

Ursäkta mig om jag spyr på det här jantelandet en liten snabbis. Ni kan inte mena, på fullt allvar, att Mona Sahlins väskinköp är en nyhet? Kvinnan är partiledare för Sveriges andra största parti och tjänar förmodligen i månaden vad jag tjänar på ett år, men när hon går och köper sig en Louis Vuitton-väska för 6000, då blir det rubriker, då blir det ramaskri?

Är det någon som har frågat Reinfeldt vilken bil han kör, eller hur mycket pengar hans senaste TV kostade? Nej, just det. För när män gör av med pengar på hobbies eller prylar, då är det ingen som reagerar. Men när en kvinna, som jobbar hårt och tjänar sina egna pengar, vill gå och köpa en dyr väska som råkar vara rosa (färgen var väldigt viktig på Aftonbladet), då jävlar tar det hus i helvete i stugorna.

Vad är det med kvinnors lyxkonsumtion som är så förbannat provocerande? Skärpning!

11 svar

    1. Tydligen, för rosa väskor är SÅ provocerande, vare sig de är dyra eller inte. Eller? Det ska inte spela någon roll, poängen är den att hennes VÄSKA skapar debatt? Och nu deltar jag i den. Geez, jag måste lägga min energi på något viktigare.

      1. Svenska folket känns verkligen missunsamt om det skall fortsätta så här. Förra veckan så handlade det ju om prinsessornas handväskor och nu går de på riksdagen. Det man kan bli upprörd över är att aftonbladet kan lägga så mycket tid på en sådan här sak. Finns det inte lite viktigare saker just nu. För min del så får hon köpa en väska för 60 000:- om hon har råd med det. Hade förstått om hon betalt väskan med partiets betalkort.

  1. Håller med, PLUS att jag spyr på att det är helt ok för karlar att lägga vansinnessummor på sina statusprylar (hus/bil/båt/mc) och fixandet av dessa, men om man som kvinna skulle andas om att man vill lägga en slant på någon form av ”självrenovering” (i en kropp som man ska ha hela livet) så blir man anklagad för att vara ytlig, fåfäng och slösaktig.

    Suck.

    1. Det är ju det jag menar! Att en liten rosa väska kan vara så provocerande medan ingen bryr sig ett dugg om när män gör samma sak för det ”har ju alltid varit så”. Välkommen tillbaka till 50-talet!

  2. eh, tja, jag tror väl kanske inte direkt det handlar om att hon är kvinna, eller egentlgen att färgen är rosa, men det som sticker i ögonen är väl kanske att hon är partiledare för det socialdemokratiska partiet! alla lika värda? ingen som ska ha mer än någon annan osv osv?

    Därför sticker det inte lika mycket i ögonen om rienfeldt köper något dyrt, han är ju moderat! det handlar knappast om vilket kön de har, utan deras politiska åsikter.

    1. Okej, så du menar att om Göran Persson (på sin tid) hade köpt en dyr kostym eller till och med en dyr bil så hade det blivit samma liv? Jag har svårt att tro det.

      Och vem tror vi att vi lurar? Hur mycket sosse hon än må vara så är det klart att hon som partiledare tjänar bra mycket mer än 12 000 i månaden (som enligt AB är en månadslön för många), varför hymla med det?

  3. Jag och sambon har diskuterat detta idag och undrar verkligen vad det är för fel på det svenska folket??? Hur långt kan man sträcka jantelagen, undrar jag. En kvinna som högpresterar och offrar sitt liv för sin karriär, ska hon då inte kunna köpa en mellandyr väska (för 6 tusen är faktiskt inte dyrt. För mig är det självklart det, men annars köper ju många väskor för 50 000 kr och uppåt)? Så jäkla tröttsamt så man blir illamående…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

102. Om att inse sitt eget värde med Johanna Berglund (Snickarglädjen)

Johanna Berglund, också känd som Snickarglädjen, är uppvuxen i byggdammet, med pappa som snickare bodde hon i ett konstant renoveringskaos. Något som gjorde att hon tänkte bo i lägenhet resten av livet. Istället hamnade i ett stort hus utanför Herrljun…

Sommarvloggvecka #1 – Myshelg i Skellefteå

I mörkaste november behöver vi lite ljus och pepp – därför bjuder jag på en sommarvloggvecka så här inför advent! Vi börjar i Skellefteå i

Tillskott i familjen!

Jag har inte haft en kattunge sedan 2008 när Silver kom till mig (ääälskar att jag har bloggen för att kunna länka till sånt här!!).

Ögeltjärnsberget

Minivandring till Ögeltjärnsberget

Om du vill avnjuta skog och natur och en makalös utsikt i Höga Kusten men inte nödvändigtvis vandra jättelångt eller anstränga sig supermycket så har