Träning & Hälsa

Say Grace

“Och så är det ju bra om du skippar alkoholen!”.

Det kändes som att jag hade fått en örfil. Rent socker, ja. Äcklig flottig mat, chips och kakor, of course. Till och med snacket om snabba kolhydrater kunde jag köpa. Men att avstå från rosé, sauvignon blanc och en och annan cosmo så här i våriga tider? Jag kände mig som en redig alkis där jag redan satt och led av abstinensen. Men vad är 10 veckor mot resten av mitt liv?

Igår skrev jag in mig i Grace Wellness Viktskola. Under 10 veckor ska jag med hjälp av kosttillskott, kost- och träningsråd, en personlig tränare och en stor dos jävlar-anamma, förhoppningsvis bli lite gladare, lite lättare och lite tajtare. Och ni får hänga med på min lilla resa! Är det inte fantastiskt så säg.

Jag är råpeppad men samtidigt helt och hållet livrädd, för vad vet jag dock inte riktigt. Jag har ju redan kommit en bit på väg till det där nya, braiga livet på egen hand, men det är lite scary att släppa den här kroppen som varit lite av ett skydd under så lång tid. Mer om det mentala dravlet i ett annat inlägg.

Under dessa 10 veckor ska jag alltså äta två olika sorters kosttillskott, Xantan och Reducer. Jag, som personligen inte gillar piller utan vill att kroppen ska få sköta sig själv, var lite skeptisk mot detta i början, men efter att ha läst på om produkterna så kändes det mycket bättre.

Xantan är ett kosttillskott för ökad mättnadskänsla och minskat sötsug. Xantan är gelbildande och därmed vattenlösligt och framställs genom en fermenteringsprocess där det bildas långa så kallade polysackarider. Magsaften klarar inte av att bryta ned dessa, utan bildar istället gel tillsammans med vätskan och maten i magsäcken. Det innebär att den på det sättet passerar igenom tunntarmen utan att tas upp av kroppen. De gelbildande egenskaperna ger samtidigt en ordentligt ökad volym i magsäcken vilket stimulerar till en ökad mättnadskänsla.

Reducer är ett kosttillskott som reducerar din vikt genom att öka ämnesomsättningen och förbränna mera av kroppsfettet. Reducer innehåller grönt teextrakt, chilipeppar, hallonketoner, koreansk ginseng och svartpepparextrakt.

Phew. Mycket info. Men jag tycker är viktigt att vara påläst när man ska börja med sånt här.

På torsdag ska jag träffa min personliga tränare, Helene Ahlson, för första gången. Jag hoppas på en människa i stil med Jillian  Michaels, samtidigt som jag är helt livrädd för samma sak. Men jag behöver nog någon som skriker lite på mig. Eller peppar väldigt högljutt iaf. Jag hoppas hon inte har något emot att jag faller ihop i en liten pöl på löpbandet och börjar lipa bara.

Jag säger som valfri modebloggare, nu kööör vi!


Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg du gillar bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  frida
  Tuesday, May 11, 2010 at 6:48 pm

  Spännande! ska bli kul att följa.

 • Reply
  Erica
  Tuesday, May 11, 2010 at 8:26 pm

  Spännande. Heja heja!

 • Reply
  maria P
  Tuesday, May 11, 2010 at 8:55 pm

  kul…lycka till

 • Reply
  Missy
  Tuesday, May 11, 2010 at 9:47 pm

  Häftigt! You can do it 🙂

 • Reply
  Maria
  Tuesday, May 11, 2010 at 10:55 pm

  Tycker också det ska bli spännande att följa dina framsteg. Lycka till!

 • Leave a Reply