Att vara i Gamla Stan en söndag på sommaren är lite som att vara i ett annat land eftersom att i stort sett ingen runt omkring en pratar svenska. Och alla bär på en kamera. Så även jag. Så här såg det ut.

Vi smet in i den dunderfina second hand butiken med vimplarna utanför som jag passerade förra gången jag var i Gamla Stan. Där fanns vackra brudklänningar och böcker från 1800-talet och det var jättelågt i tak. Jag vill bo där.

Anledningen till att vi var i Gamla Stan var för att vi skulle till slottet och se Högvakten.

Det var Livgardet som skulle in och vakta. De hade väldigt välpolerade hjälmar.

Martin spelade trumpet och red snel hest. Han vinkade dock inte som han lovat. Förmodligen pga bristen av ”Heja Martin”-skylt från min sida. Gör om, gör rätt.

Det var jättemånga blå uniformer på plats.

När den pampiga högvakten var övar gick vi till den pampiga storkyrkan med den pampiga orgeln. Himla pampigt var allting där inne.

Sedan gick vi vidare in till city.

På Kungsgatan stannade vi och åt sushi. Jag försökte lära mamma att äta med pinnar. Hon kämpade på och var faktiskt rätt duktig för att vara blåbär.

På Hötorget var det loppis. Jag blev lite kär i den här skrivmaskinen men köpte en scarf för 20 kronor istället.

Plötsligt ropade de ut att det bjöds på gratiskonsert i Konserthusets foajé. Det var de helt fantastiskt duktiga killarna i vokalensemblen Urkraft som bjöd på acapellasång som hette duga. Inte bara en omgång ståpäls där inte. De uppträder även nästa helg så har ni vägarna förbi Hötorget, spana in! Konserttider hittas här.

4 svar

  1. Härlig dag! Gamla Stan är mysigt bara man orkar med horderna av människor. Och högvakten är underbart pampigt men att hesten var snel synar jag. Även om de är fina att titta på är hestar i min värld sådana som bits fram och sparkas bak ;-. Och jag är inte beredd att ompröva den åsikten :-)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hejhej Slottet!

I allt det här med sommar och bloggfunk så har jag ju helt missat att jag fortfarande har historier att dela med mig av från

Klimatfrukost på Formex

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bokus. Vilka hjältar de är, de här tre brudarna. Maria, Emma och Johanna som för ganska precis snart ett år sedan

Semester från sociala medier – kan man?

Glad juli! Vi har lämnat den bästa sommarmånaden bakom oss (ja, jag gillar juni bäst) och den här fredagen känns egentligen som min första semesterdag,

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!