En prinsessa och en demokrati.

En prinsessa och en demokrati.

Den första bilden på den bara några timmar gamla prinsessan valde hovet att visa upp på Facebook. En halvdassig bild, rakt upp och ner vid avfärden från Karolinska sjukhuset, mellan två stolta och, om än något småtrötta, strålande lyckliga föräldrar, ligger hon nedbäddad i en barnstol. Bara en litet mössprytt huvud kan anas av vår framtida drottning.

Jag är inte royalist. Inte heller är jag republikan. Och jag gillar inte ens barn speciellt mycket. Men jag tycker ändå att en sådan här dag är lite stor på något vis. För det är ju trots all historia vi får bevittna. Och det faktum att hovet valde just Facebook som första plats att visa upp den nya tronföljaren säger en hel del om vår samtid. När till och med hovet, som alltid varit lite svåråtkomliga, tar till en kanal som står för direkt kommunikationen med Sveriges folk. Det är lite häfigt.

Och folket är onekligen engagerade i frågan, vare sig det är på ett positivt eller negativt sätt. På tre timmar har inlägget genererat drygt 15 000 likes, 3300 kommentarer och 2500 delningar. Antalet följare av kungahusets Facebooksida har även chockhöjts med över 20 000 personer under samma tid.

Monarki eller republik – det är i alla fall demokrati.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Ruckelrunda

Sara blev rastlös. ”Jag vill ut och köra bil!”. Jag hade sett ett hus i Sörgissjö som precis kommit upp på Hemnet och tänkte att

8 bilder runt vecka 8

Idag är det den 21 februari och vi är precis en vecka ifrån att lämna även februari till handlingarna. Galet hur fort tiden går just

En LIVE workshop med Linda Hörnfeldt

Kom igång med din första onlinekurs!

En LIVE tvåtimmars workshop för dig som vill skapa din första onlinekurs. Skriv upp dig på väntelistan för att få information så snart anmälan öppnar!