Härligheter Mitt Sthlm På äventyr Små ovanligheter

Premiärlejonet La Linda går på Treater

Härom veckan var jag ju på förhandsvisning av Treater på Intiman, som ni kanske minns. Nu råkade det sig också så att jag och Mia hade sådan himla tur att vi lyckades knipa åt oss “Exclusive VIP Blog”-biljetter (ja, jag är SÅ viktig) till premiären av hela trilogin i lördags med. Så back to Intiman we went, för 6,5 timme av teater. Inklusive en liten matpaus. Det var banne mig maraton ska ni veta. Dock mycket roligt. Så värt.

Treater är alltså en relationskomedi som utspelar sig under samma helg på tre platser – vardagsrummetmatsalen och trädgården. Det är tre olika pjäser som är ca 2 timmar långa per pjäs. Så antingen så kan man se pjäserna vid tre olika tillfällen eller så gör man som vi och kör man en maratonteaterlördag på 6,5 timmar.

Pjäserna är riktigt roliga och det allra bästa är ju faktiskt att se alla tre, eftersom de är sammankopplade på så många smarta vis och många av skämten blir inte riktigt fulländade om man inte sett pjäsen innan. Min favorit var nog vardagsrummet dock, Johan Ulveson har en helt genialisk del där han ska iscensätta ett schackspel. Typ. Jag skrattade så jag grät i alla fall. Det är det viktiga.

Så. Till bilderna.

Av någon anledning hade de bytt ut bannern ovanför teatern. Jag tror jag tyckte om den förra bättre.

En av de himla fina sakerna med att gå på premiär är att man får champagne. I do not complain.

På förhandsvisningen satt jag längst fram. Nu fick vi sitta på balkong. Inte fullt lika bra platser alltså även fast man såg helt okej där uppifrån med.

I matpausen mellan andra och tredje pjäsen gick vi på Tranan och åt Wallenbergare som vi hade förbeställt. Mycket snabbt och smidigt gick det, en eloge till Tranan för väl uppstyrt!

Mia på Tranan. Det var första gången jag var där, himla nöjd och glad var jag med premiären.

Efter teatern hade jag fått lite mycket att tänka på (inte av teatern men det kan man få ändå) så jag tog mig en promenad från Odenplan ner till Skeppsbron och bruset i mitt huvud blandades med bruset från staden. Men i Kungsträdgården och på Skeppsbron var det ganska tyst. Så där stannade jag en stund. Sedan åkte jag hem och blev ännu mer brusig.

Och det var den lördagen!


Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg du gillar bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Linda
    Wednesday, March 28, 2012 at 10:59 am

    Vilket kul & annorlunda upplägg på en teaterföreställning, helt klart. Och jag håller med dig, ett glas bubbel tackar jag aldrig nej till heller. 😉 Bra bonus till det hela liksom.

  • Leave a Reply