Livets små jävligheter

Två steg fram, ett och ett halv tillbaka.

Det har varit ett par intensiva dagar. När man har förstagångsbesökare från New York i stan är det inte riktigt läge att fastna i ångesten och ligga på soffan och stirra så jag har försökt att hålla ihop det och vara aktiv.

Vi har träffat vänner, gått på restaurang, gått promenader och haft fantastiskt trevligt. Men som vi alla vet numera, what goes up, must come down.

I mitt fall skedde detta den här gången vid helt fel tillfälle. Efter en härlig lördag med promenad på Djurgården, shopping och brunch hade vi varit hemma och piffat till oss för restaurangbesök och inflyttningsfesten hos Erica och Christian. Redan när vi lämnade lägenheten kände jag att hjärtklappningen smög sig på och andhämtningen började öka hastighet. Jag försökte andas lugnt och hålla ihop det men framme vid Gullmarsplan gick jag helt sönder.

På väg uppför rulltrappan gick det inte längre utan tårarna trängde fram och jag rusade ut genom spärrarna och hittade ett hörn bakom en pelare där jag satte mig på huk och grät och hyperventilerade så jag skakade. Stackars Tristan var helt handfallen och försökte lugna mig men utan framgång. Så där satt jag, som ett litet vrak, medan ångesten gick i vågor genom mig. Den här känslan av att inte kunnat kontrollera min kropp, inte ens bland folk, den är vidrig.

Efter vad som kändes som ca en miljon minuter lugnade jag ner mig och kunde ta mig vidare till festen. Det var en supertrevlig kväll men även under festen fick jag stänga in mig ett längre tag för att lugna mig när nerverna höll på att slå knut på sig själv.

Igår åkte Tristan till Uppsala för att hälsa på en kompis i några dagar och jag har bokstavligt talat bara legat på soffan hela dagen och sovit. Laddat batterierna. Uppenbarligen var det välbehövligt.

Två steg fram, ett och ett halvt tillbaka. Jag är inte framme än, inte på långa vägar. Men jag är på väg åt rätt håll. Med dessa yttepyttesteg så ska jag nog komma dit till slut.


Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg du gillar bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lina
  Friday, June 1, 2012 at 8:20 am

  Jag vill bara säga att jag tycker att du är modig och härligt ärlig som skriver om dig själv och det du går igenom. Har följt dig och din blogg i många år men har inte kommenterat på väldigt länge (är allmänt kass på det vad gäller alla bloggar jag följer). Har själv lidit av depressioner, panikångest och social fobi – så jag vet hur svårt och jobbigt det kan vara. Just det här med två steg fram, ett steg bak, ett steg fram, tre steg bak…

  Det blir bättre. Till slut.
  Fortsätt som du gör, du verkar vara en underbar tjej med mycket skinn på näsan – du fixar detta!

  • Reply
   La Linda
   Wednesday, June 13, 2012 at 11:41 am

   Tack Lina, tack för peppen och för dina ord. Och för att DU delar med dig, man känner sig mindre ensam då. Kram!

 • Reply
  Gabriella
  Monday, June 4, 2012 at 3:06 am

  You will make it 🙂

  • Reply
   La Linda
   Wednesday, June 13, 2012 at 11:41 am

   Jag hoppas innerligt att du har rätt! 🙂

  Leave a Reply