När botten närmar sig. Snabbt.

När botten närmar sig. Snabbt.

Precis när bussen passerar mig så undrar jag nyfiket hur dess front skulle kännas mot min bröstkorg. Tanken skrämmer. Och fascinerar.

Det var min sista tweet i natt. Klockan var två och jag var på väg hem. Tårarna rann som de hade gjort i flera timmar. När man hulkgråter framför främlingar på en mörk bar där man satt sig och destruktivt beställt en öl fast man egentligen skulle åkt hem. För att livet bara gör så jävla ont. Och sedan gråter Söder fram och undrar om den där personen man tror att man gråter över ens skulle reagera om man försvann. Och då skrämmer jag mig själv.

Den senaste veckan har jag tappat all bäring. Jag är åter i den välbekanta känslan av att vara under vattenytan och sparka och sparka men jag vet inte vilket håll som är uppåt så all kamp är förgäves. Och jag kan inte andas. Jag kämpar mot något osynligt och jag vet inte ens varför eller vad jag kämpar för. Botten är jävligt nära.

Jag tror att det onda grundar sig i att jag någonstans tappat bort mitt eget värde. Om jag över huvud taget någonsin hade det till att börja med. Att jag tar skit och brist på respekt från andra människor eftersom jag inte ens har respekt för mig själv. Att jag förtjänar vad jag får.

På tisdag ska jag träffa min psykolog igen för första gången på typ två månader. Det blir inte en sekund för tidigt. Jag måste upp på fötter igen, rädslan över var jag kommer hamna annars börjar bli alltför verklig.

Månen inatt var galet vacker. Ironin är tydlig.

9 svar

  1. Linda, Ring Gustavsbergs VDC08-7187320 . De har all hjälp! Läkare och Psykologer och Jour. Säg bara allt du känner och du får hjälp direkt.. Rekommenderar de varmt. Hjälpte mig!!! Jag hade samma tankar!!
    *KRAM*

    1. Tack vännen. Men jag ska till min psykolog på tisdag, jag klarar mig. Och tankarna är ju inte seriösa, jag skulle aldrig göra det. Men att de dyker upp gör mig rädd och främst ledsen. Kram!

  2. usch. kan bara säga att jag känner igen och förstår känslan precis.
    har tragglat mig igenom denna sommar, med självkänslan som gått i botten fast jag trodde att jag lyckats bygga upp den under lång tid..
    men nu äntligen börjar det ljusna lite. snabbare än jag trodde t.o.m.
    för – efter regn kommer ju solsken, alltid.

    hoppas resten av veckan blir bättre, kram <3

  3. Gud vad det gör ont i mig att läsa detta. Förmodligen för att jag känner igen mig.
    Jag vill ge dig mitt allra hjärtligaste tips på vägen, och det är inga pekfingrar som jag förstår att det kan tolkas som utan bara något jag och flera jag känner upplevt göra saker bättre med ångest – och det är att sluta dricka alkohol tills du mår bättre.

    Kram och krya!

    1. Mmm… efter lördagens lågvattenmärke så insåg nog jag med att det är det bästa. Ångesten blir ju knappast mer lätthanterlig av det. Men när man är glad så får man äntligen slappna av lite när man dricker, vilket också är helt livsfarligt. Kram!

  4. inget jag kan säga gör ju det bättre, särskilt som jag är en helt okänd.
    men jag vill ändå bara säga hejja! och det kommer bli bättre.
    jag måste tänka att de där svarta åren i alla fall gjorde mig till den känsliga och livsuppskattande människan jag är idag, men när jag ser tillbaka på tiden med 5 kilo från döden så får jag rysningar.
    hejja igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag har byggt en odlingshylla!

Jag har byggt något! Med mina egna två händer! Jag har inget växthus (kanske nästa års husinvestering?) så den här tiden på året är det

Ja det var en massa kvällar i juni

Det är numera officiellt – juni är min favoritmånad. Det här är något jag kommit fram till sedan jag flyttade hem till Norrland, i Stockholm

VIDEO: Min sminkrutin till vardags!

Inlägget innehåller annonslänkar – läs mer i min policy! I den här videon delar jag med mig hur jag sminkar mig till vardags, hur jag

En LIVE workshop med Linda Hörnfeldt

Kom igång med din första onlinekurs!

En LIVE tvåtimmars workshop för dig som vill skapa din första onlinekurs. Skriv upp dig på väntelistan för att få information så snart anmälan öppnar!