sett, hört och läst.

Movie Monday: The Impossible

Movie Monday

The Impossible

Det är något speciellt med filmer baserade på sanna historier. Speciellt katastroffilmer. Som “Titanic” till exempel. Och som nu med “The Impossible”, som handlar om tsunamikatastrofen i Thailand 2004. Man vet vad som kommer hända. Och redan innan det händer sliter det ut hjärtat på en.

Den här filmen river fram så många känslor i mig att jag efter bara första kvarten är ett vrak. När första vågen rullar in och Oscarsnominerade Naomi Watts skriker i panik och hopplöshet efter sina barn är det så hjärtskärande att jag bara gråter. Och jag älskar att jag gråter. Jag älskar filmer som får mig att känna. Som får mig att uppskatta mitt eget liv och hur bra det egentligen här och samtidigt känna empati med dem som förlorat så mycket.

Visuellt är “The Impossible” fantastisk. Den fångar det tsunamidrabbade Thailand på ett sätt som knappt de verkliga bilderna från händelsen gjorde. Man kommer närmare. Man känner chocken. Ångesten. Man känner smärtan. Hopplösheten. Sorgen. Men också hoppet. Glädjen. Avgrundsstyrkan.

Den är skitjobbig, jag säger inte annat. Men den är så värd det.


Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg du gillar bäst!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply