10424455_561765483929928_132303020_n

Det började som ett enkelt rutinbesök. Jag skulle ta med Leia till veterinären för första gången för att besikta henne, något som behövde göras innan jag kunde försäkra henne. Själva undersökningen gick utan problem, veterinären slet och drog i hennes  ben, kollade tänder och klämde på magen. Frisk som en nötkärna, så när som på lite tandsten.

När hon sedan skulle fylla på vaccin för kennelhosta och man skulle scanna hennes chip för att vara på det klara med att hon var hon, då blev det lite problem. Chippet kunde nämligen inte hittas. Borta. Puts väck. No chip in sight. Man provade med två, tre olika läsare och så hamnade hon inne på röntgen. Skulle ligga på sidan och på rygg stillastilla och det var inte alls poppis. Gnäll och yl och jag kände mig som en dålig vovvemamma. Men så kom bilderna. Och det visar sig att min lilla älskling har en hagelgevärskula som sitter i bröstkorgen, nära hjärtat. En kula! Någon jävel i Grekland har alltså skjutit på världens finaste lilla hund. Jag blev så arg så jag nästan grät. Som tur är verkar hon inte ha några problem med den så den får snällt sitta kvar.

Något chip då? Nope, något sånt hittade de inte. Och jag vet att hon hade ett när hon kom till Sverige, jag såg tulltjänstemännen kolla det flera gånger. Och hennes chipnummer står i hennes pass. Det är alltså inte organisationen som strulat till det, det är Leia själv som har gjort sig av med chippet.

Så. Nytt chip sättas in. Nytt pass utfärdas. Och ungefär ett ton päls (hon hårar något fruktansvärt när hon är stressad) 2,5 timme och närmare 2000 spänn senare fick vi gå därifrån. Och nu är Leia på riktigt svensk medborgare.

3 svar

  1. Men stackars vovven 🙁 fy så hemskt, och så ont hon måste haft.
    Blev det några problem för dig med att chippet var borta? Typ som att du blev anklagad för att smugglat in henne eller så? Fast passet borde väl bevisat att du gjort allt rätt.

    1. Nej, det blev inga problem, jag hade väl ett ”honest face”. 🙂 Och jag hade ju som sagt passet så jag fick ett nytt svenskt. Men ja, de frågade ju en massa frågor om henne och hur/när hon kom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hur går det i bebisfabriken?

Bebis lånad av Vanja <3 Hallå kompis! Jag hoppas du haft en fin helg. Själv är jag helt ofantligt trött efter att ha klivit upp

Tacka gudarna för ögonbrynsfärg

När jag var i Italien nu nyligen så var jag helt osminkad i ungefär 7 dagar av 8. Det var liksom inte lönt att kladda

Pressevent med IDUN Minerals

Förra veckan var jag på ett superhärligt frukostevent som Idun Minerals bjöd in till. Idun släpper nämligen hudvård och ville fira detta! Alltså jag älskar

92. Få Linked In att sälja åt dig med Tina Lindahl

Tina Lindahl är kundservicechefen som, när hon flyttade från en blomstrande karriär i Stockholmhem till Örebro, inte kunde få tag i ett jobb. Hennes lösning blev Linked In, en satsning som gjorde henne till egenföretagare med titeln Business …

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!