Ibland får jag frågor i kommentarsfältet som jag känner skulle må bra av att alla fick ta del av, så de tar jag upp här istället. Har ni frågor kring cirka vad som helst, skriv en kommentar så lyfter jag dem kanske i ett eget inlägg!

Jag har en fråga ang plus size kläder och jag vet ju att du är så bra på det eftersom jag har läst din blogg ett litet tag nu.
Så här kommer min fundering, det är nämligen så att H&M har valt att ta bort plus size avdelningen där jag bor i Gävle pga “platsbrist”. Det känns nästan lite taskigt att dom prioriterar andra kläder framför plus size kläderna, har du något tips på vad man skulle kunna göra för att få H&M att ta tillbaka kläderna eller ska man suga upp det och leva med det? Självklart förstår jag om du inte har något bra svar på frågan men jag tänkte bara dela med mig av denna frustration mellan oss kurviga kvinnor haha 

→ Får  jag fråga vad de tog in istället? Förmodligen något som bara går upp till storlek 42. Jag är ledsen men det enda man kan göra är nog att leva lite rövare. VÅGA säga till och våga säga att det finns ett behov av plus size avdelningen. Anledningen till att H&M kan nedprioritera plus size är för att det fortfarande är så jädra mycket tabu över att prata om storlekar, speciellt om man drar över en 44:a.

Så mitt råd går ju liksom lite större än bara H&M. Det handlar om att vi måste våga äga våra kroppar och våra storlekar. Inte skämmas över att säga ”har du den här i storlek 48” utan bara säga det som att det är världens mest naturliga sak (vilket det ÄR!). För enda sättet de kommer fatta att det finns en efterfrågan är om vi frågar efter det.

» Läs tidigare inlägg om plus size, kroppsideal och #hmriot

Storlek 48 – loud and proud!

4 svar

  1. Så viktigt och så bra att du tar upp det! Och så jävla, jävla sorgligt att HM väljer att göra på det viset. Ibland upplever jag att klädaffärerna lever i någon slags drömvärld där alla är smala tonåringar. Skulle köpa strumpbyxor på HM häromsistens och upptäckte att de gjort dem låga i midjan? (Ska inte säja säkert p.g.a kanske fanns fler modeller att välja på som jag missat). Men iaf, lågmidjade strumpbyxor sitter fruktansvärt oskönt på mej som har lår, rumpa och en liten putmage.. Rätta mej om jag har fel men jag tror knappast de sitter skönt på NÅGON Såsom inte är väldigt smal och har raka höfter.

  2. Helt rätt – det som efterfrågas finns i affärerna. Säljs/efterfrågas storlek 38 mest tar de in storlek 38 och säljs/efterfrågas storlek 48. Jag tror inte en sekund att affärer lever i en drömvärld eller är taskiga vid någon – det som efterfrågas säljs – efterfråga och köp så tas det in.

    1. Det är långt ifrån så enkelt. Att säga att enbart efterfrågan styr och inte skönhetsideal eller en snedvriden modebransch är en aning naivt. Självklart har efterfrågan med det hela att göra, speciellt i det här fallet, men det är långt ifrån så enkelt när det gäller storleksdiskrimineringen i butikerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Triggerhappy

Det är onsdag, jag sitter på ett tåg till Skinnskatteberg där jag ska föreläsa ikväll och så läser jag om Kenza som blivit anmäld till

Fler hål i örat!

Jag tog inte mina första hål i öronen förrän jag var över 20 år gammal. 21 tror jag till och med att jag var. Jag

We Are Influencers är tillbaka!

Om du varit en uppmärksam person de senaste två veckorna så har du märkt att We Are Influencers är tillbaka! Whee! 🎉 (För dig som

En LIVE workshop med Linda Hörnfeldt

Kom igång med din första onlinekurs!

En LIVE tvåtimmars workshop för dig som vill skapa din första onlinekurs. Skriv upp dig på väntelistan för att få information så snart anmälan öppnar!