Jag var 16, hade långt blont hår och tandställning.

Han var lång som fan, hette Johannes och spelade gitarr.

Året var 1997 och det var vinter. Ganska precis 20 år sedan alltså. Vi hade träffats på nätet. Jag bodde i Övik och han i Värnamo. Min pappa i Jönköping. Det blev någon typ av lov och jag åkte ned till pappa för att hälsa på. Självklart var ju egentligen tanken att jag skulle hälsa på Johannes.

Han mötte mig på tågstationen och jag tror vi kysstes på en gång. Vi åkte till honom. Han bodde så klart hemma och hade posters på solnedgångar på väggarna. Det hade alla, det var 90-talet.

Han spelade gitarr och sjöng för mig och sedan hånglade vi hela kvällen. Han kom och hälsade på mig i Övik en gång men då var jag kär i någon annan så det blev inte mer med det.

Han bar CK One (samma som hans extjej minns jag att han berättade) och sedan den dagen tänker jag alltid på honom när jag känner den doften. Doften av spänning och pojke och 90-tal.

Vilken parfym har du som alltid triggar sådana här fantastiska tonårsminnen?

7 svar

  1. Samba. En lila flaska med små bubblor. Där startade min besatthet av parfym och dyra krämer 🙂
    Jag gick i högstadiet och livet lekte….allt som oftast iaf 😂
    Jag minns faktiskt din snubbe Johannes, eller ja, jag minns att du var kär i någon långt borta ❤

  2. Men, go berättelse ju! Älskar att läsa om tonårsminnen och små kärleksberättelser.

    Jag var 16 år 2008, hehe, och hittade nu i bloggarkivet att jag listade ”årets parfym” som ”Christina Augileras”. Det var även den som kom först till mitt minne. Och kände jag doften skulle nog alla de där minnen rusa förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag flyttar hem

Jag sitter på ännu ett tåg och ser Sverige susa förbi utanför fönstret. Vi passerade precis metropolen Floby. Jag är på väg till Göteborg för