#Livet

550 meter av kärlek

Från Wallingatan till Åhléns är det tydligen 550 meter. Det är en siffra som media flitigt rapporterat. “Den 550 meter långa vansinnesfärden” har den kallats. En dryg halv kilometer som lastbilen körde, sicksackade sig fram längs med Drottninggatan och mejade ner allt i sin väg. Dödade fyra människor och en hund.

Samma sträcka gick jag idag, tillsammans med Carin. Men den här gången var sträckan kantad av kärlek. Längs med vägen fanns otaliga platser överösta med blommor, ljus, mjukdjur och lappar. Människor som i tystnad stannade för att reflektera och sörja de bortgångna och stadens forna oskuld.

Klockan 12 idag hölls en nationell tyst minut och jag spenderade den tillsammans med hundratals andra utanför Åhléns. Efteråt gick jag runt i området och bara kände. Läste på kort och såg poliserna överösas av kärlek. Så jävla mycket kärlek som Stockholmarna visat dessa senaste dagar, det gör mig så varm inombords.

Kärleken vinner alltid. 

// 39/100


Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg du gillar bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mia
  Tuesday, April 11, 2017 at 7:00 am

  När jag ser bilderna önskar jag att jag varit där, det finns liksom inget så fint som när människor samlas och mitt i sorgen ger en massa hopp.
  Vi hade i alla fall en tyst minut på Linköpings universitet vilket jag är glad över. Det kändes fint att alla stannade upp en stund !

  • Reply
   La Linda
   Monday, April 17, 2017 at 1:07 pm

   Eller hur, det blir en styrka i allt det jobbiga. Va fint att ni också var med på håll!

 • Reply
  Ekenäsliv
  Tuesday, April 11, 2017 at 8:39 am

  Så himla fint att läsa detta <3
  Vi hade en tyst minut på jobbet igår, och man blir verkligen såååå berörd.
  De flesta har vi ju nån som bor i Sth och jag har min bror och hans sambo och min mans moster. De hörde sanbbt av sig och meddelade att de var ok.
  Men man känner sig väldigt skakad av det här…
  Ta hand om dig!
  Kram Anna

  • Reply
   La Linda
   Monday, April 17, 2017 at 1:07 pm

   Va bra att alla var okej. Kram!

 • Reply
  ::Ulle::
  Tuesday, April 11, 2017 at 8:45 am

  “Du som köde lastbillen är dum”. Åh, jag går sönder. 🙁
  Vilka gripande och fina foton, mitt i allt det hemska. Kram!

 • Reply
  Lund Johanna
  Tuesday, April 11, 2017 at 8:47 pm

  <3 är allt jag kan säga.

 • Reply
  Wilda
  Thursday, April 13, 2017 at 4:37 pm

  Tack <3

 • Leave a Reply