Igår kväll blev jag kär. Jackie tog med mig ut i natten med kameran i högsta hugg och lärde mig konsten i nattfoto. Vi var ute i flera timmar och experimenterade med tomtebloss och långa slutartider i meterdjup snö. Det var skratt så vi kiknade och jag insåg hur fantastiskt det här med att fota i mörker är. Tystnaden. Lugnet. Den totala avsaknaden av stress.

Så ikväll när det sprack upp efter att konstant ha snöat i typ en vecka så tog jag med kameran och stativet upp mot skogen och provade att fota stjärnorna och månen för första gången. Jag har en del att lära, till exempel att 30 sekunder är för lång slutartid för att fota stjärnor – de rackarna flyttar ju på sig!

Bara upplevelsen i sig är dock värt minst lika mycket som resultatet. Att få komma ut och skapa. Bara skapa. Det är något jag gör väldigt sällan, skapande för skapandets skull, inte för resultatet. Resultatet tänker jag blir bättre med lite övning men skapandet, det kommer finnas kvar längs vägen.

Vad tycker ni? Inte helt illa för en nybörjare va?

16 svar

  1. Fantastiska bilder! Jag önskar jag hade någon i min närmaste krets som var duktig på foto och kunde lära mig en del. Har faktiskt sett någon typ av gratis webbkurs så ska försöka leta upp den för jag vill också ta så här snygga bilder.

      1. Jag överväger InoS kurs då den verkar mycket bättre än gratis kursen jag tittat på. Min kassa är dock mycket skral för tillfället men det skulle vara en bra födelsedagspresent till mig själv och jag behöver verkligen lära mig mer om foto för att utveckla bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag och Mumin

Say that you remember dancing in September

Vi är på upploppet av november och då kanske det är läge att summera september? Ja det gör vi! Första fredagen i september var jag

Vlogg: Workation i Lofsdalen

Jag tog med mig några vänner, några flaskor bubbel och en massa skidor och åkte till Lofsdalen för att åka skidor, inspireras och dricka sagda

En LIVE workshop med Linda Hörnfeldt

Kom igång med din första onlinekurs!

En LIVE tvåtimmars workshop för dig som vill skapa din första onlinekurs. Skriv upp dig på väntelistan för att få information så snart anmälan öppnar!