Mitt första norrsken!

Mitt första norrsken!

Igår kväll lyckades jag för första gången fånga norrsken på bild! Hurra! 

Det var tack vare Jackie som skickade ett meddelande där hon skrev ”det är norrsken hos dig ikväll!”. Jag som satt och kollade på en film (”Den blomstertid nu kommer”, oj vad besviken jag blev) var lite trögstartad ur soffan men till slut så fick jag med mig kameran och ut på gräsmattan.

Och titta! Det var inte lika starkt för ögat men när man drar upp slutartiden så kan man få det riktigt fint på bild. Och kolla alla stjärnor!!

Det är något så speciellt med att fota på natten. Man ser ungefär ingenting i sökaren utan siktar, försöker ställa in manuell skärpa på stjärnorna och sedan trycker man av och hoppas på det bästa. Och när det då dyker upp ca en triljon stjärnor, då blir det som att man vunnit på lotto!

Det var inte direkt ett sådant där dansande pang-norrsken men det var ganska lagom för den här nybörjaren.  Men jag tycker ändå det blev rätt fina bilder. Det lilla huset med lite mysljus i fönstret och så den gröna himlen i bakgrunden. <3

Det där att ta med sig kameran ut i natten och bara vänta de där 10-15 sekunderna medan slutaren är öppen, det är så svårt att förklara. Förväntan, lite pirr och samtidigt ett sånt lugn. Att vara omsluten av mörkret och samtidigt så mycket ljus.

Tack Jackie och tack norrskenet. Nu lämnar jag den här helgen med ännu mer tacksamhet för min plats i världen.

10 svar

  1. Åh, så fint! Jag försökte fota norrsken i Stockholm i helgen (det skulle ev. synas då) men det dök aldrig upp. Så får försöka en annan gång igen 😉 Skulle vilja se ett kraftigt norrsken någon gång, jag har bara sett lite gröna ”moln” (väldigt svagt norrsken) i Stockholms skärgård och en gång i Linköping 😛 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Min dator har kraschat!

Igår satt jag och skulle uppdatera till senaste operativsystemet på min MacBook Air från stenåldern (ca 2014). Det tuggade på fint tills det plötsligt en

Cellbes

Syjunta i Örnsköldsvik med Cellbes

Reklamsamarbete med Cellbes För en massa månader sedan, i kallaste januari, var Cellbes på plats i Övik för att fota sin vårkampanj ”Vi är Cellbes”!

En LIVE workshop med Linda Hörnfeldt

Kom igång med din första onlinekurs!

En LIVE tvåtimmars workshop för dig som vill skapa din första onlinekurs. Skriv upp dig på väntelistan för att få information så snart anmälan öppnar!