Egentligen borde jag se den här filmen igen innan jag uttalar mig, men jag kan inte riktigt hålla mig. Jag såg den inte i 3D, så jag kan inte uttala mig om den versionen, men det jag såg var fullt tillräckligt. Avatar är fantastisk. Och då pratar jag inte bara om det visuella och det tekniska som är det mest avancerade jag någonsin sett (men då är det ju också den dyraste filmen som gjorts också) utan hela världen som James Cameron byggt upp ur sin egen (överaktiva) fantasi är verkligen otrolig.

Ett måste för att fullt kunna ta in den här filmen är ett öppet sinne. För det här är en helt annan verklighet (eller overklighet) som Cameron bjuder in oss i. Det är drömmar och frihet och andlighet blandat med en hård och brutal del av mänskligheten som vi känner den. Det är människorna som är ”bad guys” och många gånger under filmen ifrågasätter jag mitt eget tankesätt och det fyrkantiga sättet jag lever och tänker.

Avatar är minst sagt banbrytande, inte bara tekniskt och visuellt utan även i det att den öppnar mitt sinne, får mig att känna och drömma. Och att nå den känslan, det är det största en film kan åstadkomma.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cRdxXPV9GNQ]

5 svar

  1. Jag tror inte Cameron ifrågasätter just ditt liv lika mycket som han ifrågasätter imperialismen och ger svidande kritik mot USA (du vet han är Bush-motståndare, det är även Giovanni Ribsi) Jag var helt knäckt när jag sett den – fy f-n vilket hemskt släkte vi är.
    Men ja, den var helt otroligt bra.

    Gott Nyy gumman

    1. Riktigt fullt så självcentrerad är jag inte så att jag tror att han hade det i åtanke, men det vi som individer gör är ju det som i slutändan skapar samhället.

      Jag håller med dig, i många aspekter är vi ett själviskt och okompromissande släkte. Och det är väl det jag vill ändra på i mig själv. Tänka lite större.

      Gott nytt! Fick du förresten någonsin mitt mail om nyår?

      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Mittåkläppen

Topptur till Mittåkläppen

Numera kan jag titulera mig bergsbestigare. Kläppklättrare. Fjällskuttare? Jag har i vilket fall som helst bestigit en form av kulle som är 1212 möh. Och

Clubhouse betalprogram

Vill du tjäna pengar på Clubhouse?

Vill du tjäna pengar på Clubhouse? I ett blogginlägg igår meddelade Clubhouse att man nu sjösätter sitt första betalprogram. Tillsammans med betaltjänsten Stripe ska man