Igår träffade jag en riktigt flummig kille och eftersom jag älskar flummiga människor så var det något av ett idealiskt möte för mig. Arun entrade min veranda iklädd vita linnebyxor, någonslags brunt tyg draperat över överkroppen (tänk buddistiska munkar), dreadlocks som han placerat som en enorm krona mitt på skallen och såklart det obligatoriska radbandet runt halsen. Han hade precis avslutat en veckas fastande och inte för att vara elak, men det märktes. Han verkade trött och hans kinder var insjukna men samtidigt utstrålade han en fantastisk energi. Jag hade bjudit in honom för att introducera mig för meditation, han är nämligen något av en expert inom ämnet.

Jag kände mig väldigt blond och lite korkad när han inleder med att man inte kan säga att man vill lära sig meditation, ”det är som att säga att man vill lära sig om arkitektur – det finns tusentals olika varianter, vad vill du bygga?”. Öhh.. jag vill hitta lugnet i mig själv, utforska mitt inre.. ehm.. typ.. så.. Allt kändes liksom fånigt efter det.

Men när jag kommit förbi den pretentiösa och något besserwissiga delen av honom så kunde jag verkligen uppskatta vad han sa. Han menade att meditation är inte ett komplement till ett liv, det är ett liv, en livsstil. För att komma till kärnan så räcker det inte bara att meditera en timme om dagen, du måste ändra 360° av ditt liv. Men måste inse att allt sitter ihop, dina tankar formar den du är, därför måste du lära dig att kontrollera dessa. Eller, släppa dem fria, inte låta dem dra ned dig. Detta är något jag redan varit och tafsat på.

För lilla mig som mest bara ville lära mig att slappna av och hitta någon slags fokus var timmen med Arun något omvälvande. Hans disciplinkrävande metoder fick mig att skaka lite smått och när han märkte att jag skruvade lite på mig så la han alltid till ”only if you want to, it's up to you. It's up to you. It's up to you.” So, tydligen, är det upp till mig.

Han gav mig några boktips och tips på center jag kunde söka mig till för att lära mig mer och jag tror det är där vi får börja. För att fasta, kasta ut min TV och gå i celibat, det kanske vi kan spara till andra sessionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Ett avsked.

När vi passerade Hudiksvall låg snön vit på marken, såhär i början av maj. Lövträden hade börjat slå ut och snön hängde tung över trädkronorna.

En kväll på stan!

Förra veckan gjorde jag något som typ inte hänt sedan Dackefejden. Jag åkte in till stan en vardagskväll för att umgås! Alltså, visst brukar jag

Bra Affärer

Bra Affärer

Nämen titta, det där nyllet känner jag igen! Hallå eller, det är ju jag som är omslagstjej på nya numret av ”Bra Affärer”! Det här

Den senaste veckan

Hej kompis! Hur mår du denna måndag? Jag inser ju nu att det är en vecka sedan jag bloggade och det har verkligen bara sagt