La Linda tipsar: Feedly tar över efter Google Reader

La Linda tipsar: Feedly tar över efter Google Reader

Paniken i bloggvärlden spred sig som en liten löpeld när Google igår meddelade att de skulle stänga ner sin tjänst Google Reader. Tjänsten kommer att fortsätta fungera fram till den 1 juli i år men efter det faller vi RSS-junkies fritt.

Direkt började jakten efter en värdig ersättare. Enter – Feedly.

Feedly

Feedly finns både för iPhone, Android, Chrome, Firefox och Safari. Det fungerar som ett litet plugin som du installerar i din browser (eller app till telefonen) där du fortfarande kan logga in med ditt Google-login och automatiskt få in alla dina existerande feeds i Feedly. Nackdelen är ju dock att man inte kan logga in och läsa sin feed på vilken dator som helst då detta plugin krävs till browsern.

Vid första anblicken är jag kär. Det känns fräscht, överskådligt och vansinnigt mycket mer inbjudande än Googles variant. Inläggen har varsin färgade flik och du ser lätt hur många nya inlägg som finns i varje. Du kan även få alla nya inlägg i ett flöde ”Latest”, utan att gå in på respektive kategori.

För varje inlägg får man en tumnagel av en eventuell bild i inlägget samt ett utdrag av texten. För inlägget kan man då välja att klicka för att läsa, swipe höger för att markera som läst (och vänster för att markera som oläst) eller hålla in fingret över inlägget för att spara det till senare. Denna ”spara till senare”-feature kan komma att bli en favorit.

Feedly

Själva inlägget är snyggt upplagt,  jag gillar fonterna och ikonerna skarpt! När man läst inlägget fortsätter man bara scrolla nedåt så kommer man tillbaka till översikten igen.

Jag kommer definitivt ge Feedly en chans och så får vi se om den är en värdig efterträdare till Google Reader. Ladda ner Feedly här och läs mer här om hur du går över från Google Reader till Feedly.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hej då järnvatten!

– Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore. Läs mer om annonslänkar här! –  Här kommer ett rackarns bra tips från mig som jag önskar att jag

Medborgarskolan Silversmide

Lyxen i att bära något man gjort själv

Reklamsamarbete med Medborgarskolan Herregud, sitter jag med en såg i handen och HANTVERKAR? Nej nu vet jag inte om vi hamnat rätt. Jomen ser ni,