– Inlägget innehåller annonslänkar till Bokus & Nextory. Läs mer om annonslänkar här! – 

Det är lite lustigt men efter 14 år som singel ser jag mig ändå som en ”förhållandetjej”. Kanske är det för att jag nästan konstant var i ett mellan åldern 16-26? Kanske.

Men nu sitter jag här. Precis passerat 40-strecket och ungefär så singel man kan bli. Och hur känns det?

De flesta dagar känns det inte alls. Det är normen. Det normala. Men så tycker jag också om att vara ensam. Till skillnad från vad förmodligen många tror så är jag en sån där introvert. I alla fall mestadels. Jag grundar det på att jag tankar energi när jag är själv, till skillnad från extroverter som får energi av att umgås med andra. Sedan har jag såklart många extroverta drag, som att jag tycker om att stå i centrum och inte har några problem med att prata inför folk men just energitankandet gör jag i min ensamhet. Det kan också ha att göra med att jag varit sjukskriven för utmattning två gånger men det är en annan historia.

Men i alla fall.

Jag klarar mig själv. Jag behöver inte en man. Jag byter vattenfilter i huset och klipper gräsmattan. Jag driver eget företag och tar hand om mina djur. Och behöver jag hjälp finns vänner och familj. Men jag är generellt väldigt bra på att vara själv.

Men längtan finns där varenda dag.

Längtan efter att vara viktigast för någon. Längtan efter att ha någon att prata med om hur dagen varit och planera semestern med. Längtan efter fysisk närhet. Inte bara sex utan någon att hålla om framför teven eller lägga armen över när jag sover.

Den längtan är ibland så stark att den känns som ett slukhål i bröstet. Som att den tar över allt.

I det senaste avsnittet av ”Vad fan håller jag på med?!” har vi gått in i Vacay Mode och pratar relationer. Eller, vi sniffar lite på det i alla fall.

(Om du inte vet är ”Vad fan håller jag på med en entreprenörspodd, om att inte riktigt veta vad fan man håller på med, som jag har med min vän och branschkollega Alexandra Bylund. Just nu är vi båda på semester och då pratar vi privata ämnen i podden istället för företagande!)

Vi glider också in på det här med anknytningsteorier och relationsmönster (jag är en typisk osäker-ambivalent som försöker lära mig bli mindre klängig) och glider då in på boken ”Hemligheten – från ögonkast till varaktig relation”.

Det här är en av de bästa och mossigaste böcker jag någonsin läst. Den är skriven av två medelålders män och bara omslaget ger mig utslag. Men FAN vad bra den är. Och så mycket jag lärt mig av den. Inte bara har jag lärt mig så mycket om den typ av personer jag dejtat, jag har också lärt mig otroligt mycket om mina egna triggers och hur jag fungerar när jag går in i relationer.

En av de bästa sakerna jag lärt mig av boken är denna; du måste öva för att bli bättre på något. Du skulle aldrig gå från helt otränad till att springa ett maraton. Du skulle aldrig slänga dig utför en störtloppsbacke utan att ha stått på ett par skidor förut. För att bli bättre på något måste vi öva. Och för att öva på relationer behöver vi befinna oss i dem, ibland just för övandets skull.

Jag hade ett händelserikt år förra året, på relationsfronten. Var i mer eller mindre komplicerade känslomässiga faser i stort sett hela året. Flera av dem borde jag nog dragit mig ur tidigare, jag visste att det skulle sluta dåligt och jag visste att personen inte var bra för mig. Men jag såg det som ett experiment. På mig själv. Att öva mig på att vara i det jobbiga och se vad som hände inuti mig. Det var något av det bästa och jobbigaste jag gjort.

Jag är inte på något vis färdig. Och det finns väl en anledning att jag ligger efter i min personliga utveckling vad gäller just relationer, eftersom det var så länge sedan jag befann mig i en seriös sådan. Men när den väl kommer så kommer även jag vara bättre förberedd.

”Hemligheten” finns bland annat på Bokus och som ljudbok på Nextory och är en av de bästa investeringarna jag gjort i mig själv när det kommer till fungerande kärleksrelationer. Det och massor med terapi. 😅

Det här och mycket annat pratar vi om i senaste avsnittet av podden. Lyssna här nedan eller i din poddapp.

2 svar

  1. vilket grymt ärligt, starkt och skört inlägg på samma gång. tack för att du delar. älskar också boken hemligheten. men till och med så jag älskar ”den mörka hemligheten” lite mer (finns nog inte på ljudbok men.. samma författare)

  2. Hemligheten är verkligen en så bra bok! Så bra att man kan hitta exempel på hur man beter sig, och vad det kommer ifrån. Och viktigast av allt: konkreta sätt att ändra på sina beteenden 🙂 Toppen att du tipsar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

ICON Fest & Ping Helsinki!

Arrangemang som riktar sig mot influencers som yrkespersoner och kreatörer är inget som direkt brukar dugga tätt. När jag först anordnade BBCON 2016 så var

Vecka 42 | ”Ledighet” och föreläsande

Förra veckan skulle stavas ”ledighet” efter en otroligt intensiv galaperiod men det gick sisådär med det. Efter två dagar har jag en tendens att bli

Årets första julbord

Jag älskar julbord. Så gissa om jag blev lycklig när jag blev medbjuden av Diadonna på årets första julbord anordnat av Lidl förra torsdagen. Vilken

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!