5 podcastfavoriter: Snackispoddar

Jag har ju tidigare tipsat om mina fem podcastfavoriter som jag lyssnar på för jobbinspiration. Idag tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på poddar som jag lyssnar på när jag vill ha lite sällskap och bli peppad. Poddar där man pratar lite om allt mellan himmel och jord alltså. Ångest och mode och historia och sånt. Ska vi ta en titt?

Snackispoddar

Josefin & Vanja

Att lyssna på de här toppentjejerna är som att hänga med två kompisar och bara inte prata i mun med dem. Haha! Jossan och Vanja (som båda är medlemmar i Better Bloggers och varit med i min podd!) pratar om allt mellan himmel och jord med en underton av pepp i alla ämnen. Hade jag haft en tonårsdotter hade jag nästan tvingat henne att lyssna på den här podden, så kloka, härliga och roliga tjejer alltså.

Säker stil

När jag känner att det är ytlighet, glam och fashion jag vill ha en dos av, då lyssnar jag på Säker Stil med Ebba K von Sydow och Emilia de Poret. Först och främst är det så jädra kul att de är så lika men ändå så olika. Emilia är ju den där svala, superfashionabla divan som alltid har märkeskläder och är stylad vad hon än gör. Ebba är lite mer relaterbar men har ändå stenkoll och tillsammans bjussar de på sina bästa stiltips – och missar. Innan jag började lyssna på Säker Stil tänkte jag “HUR gör man podd av något som är så visuellt?” men de här tjejerna lyckas – med humor och expertis.

Drivet

De två tjejerna i Drivet intervjuar kvinnor som gjort karriär inom alla möjliga branscher – allt från Veronica Maggio till Pia Sundhage och Lisa Langseth. Smarta gästval och intelligenta frågeställningar gör denna till en av mina bästa poddar som jag lyssnar på när jag behöver inspiration och en spark i baken att ta tag i saker!

En Underbar Pod

Underbara Clara har startat en Underbar Podd tillsammans med radioproducenten Erica Dahlgren som tidigare arbetat på SR. Jag gillar att de tagit “snackispodden” ett steg längre och gör det lite mer producerat. De gör liksom något samtidigt som de spelar in podden – plockar blåbär och gör paj och så. Välproducerat och jag älskar ju att lyssna på Clara raljera och sedan ändra sig och mest bara tycka saker. <3

Historiepodden

Jag älskar historia. Att genom att pussla ihop en historia med en annan på något vis skapa mig en bild av hur vi har hamnat där vi är idag. Ofta när det kommer till historia blir det dammigt och en massa rapande av år men Historiepodden lyckas göra historia intressant och roligt och jag får lära mig nya saker. Win!

Under huden

Kakan Hermansson kan vara en av de roligaste personer som går på denna jord. Och liksom inte sådär komiker-pressat-rolig utan bara torrt, fabulöst rolig. Och i den här podden pratar hon med gäster om skönhet och hudvård men går också under huden och pratar om ideal, normer och hälsa. Lärorikt, roligt och peppande.

Det var mina favoriter just nu – har du någon favorit? Tipsa gärna i kommentarerna!

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Sommarfredag i Stockholm

Hello world! Idag hänger jag i Göteborg och pratar på “Världens farligaste möte” på Liseberg. Jag och Sanna gick ut på stan och käkade när

Min midsommarafton

Hej bloggen! Det är varmt nu. Jättevarmt. Igår var det 35 grader i skuggan enligt termometern på verandan men enligt klart.se och Instagram skulle det