Annandagen

201226 - Kvaved

Efter två veckor i covid-bubblan bestämde jag mig för att det var dags att våga sig ut i världen igen – feberfri och med minimala symptom så klart (hostan och snuvan samt bortfall av smak och lukt kan hålla i sig rätt länge men jag smittar inte längre enligt vad jag kan läsa mig till).

Mamma och Anna bjöd med mig till Kvaved där vi gjorde något så ovanligt som att gå och plocka svamp. Inte något som hör till vanligheterna på annandag jul. För säkerhets skull höll vi ändå bra med avstånd, det går ändå nästan per automatik numera.

201226 - Kvaved

Kvavedfallet (som egentligen bara är en bäck men som får fart vid stora flöden) hördes på långa vägar. Det här regnandet och snöandet och frysandet och töandet har gjort att det är rejält med vatten i bäcken och vackra istappar längs kanterna.

201226 - Kvaved

Pudersnön föll när vi gick upp i skogen och jag var så tacksam för att vara ute, vara med folk och vara i min älskade Kvavedskog. Jag blir fortfarande lätt andfådd efter coronan men det är mycket bättre nu!

201226 - Kvaved

Jag la upp den här bilden på Instagram Stories och flera personer skrev ”jag trodde det var en älg!”. Vet inte hur glad syrran blir av att höra det.

En påse trattkantareller fick vi med oss hem i alla fall. Inte dålig fångst! Tror det är femte gången mamma är på samma ställe och plockar och det är massor varje gång. Guldgruva!

201226 - Kvaved

När vi plockat klart gick vi tillbaka till huset där mamma hade satt igång en eld ute så vi hängde runt den och åt skinkmacka och myste lite. Och det var min återvändo till civilisationen. Hejhej!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Gullvik

En vinterdag på havet

Denna söndag! Vilken söndag! Vilken dag! Vilket liv! Ungefär så här euforisk kan man bli av en utflykt, en massa sol och en kaffetermos. Och

OOTD: Mermaid

Klänning – Lindex | Location – Oneglia, Italien Tjenamors! Idag är det fredag och jag varit i Övik i precis drygt en vecka. Eller Övik

PING Helsinki

Förra veckan var jag på PING i Helsingfors. PING är en jättestor konferens för influencers och företag, eller ”content gurus” och ”business hippies” som vi