201226 - Kvaved

Efter två veckor i covid-bubblan bestämde jag mig för att det var dags att våga sig ut i världen igen – feberfri och med minimala symptom så klart (hostan och snuvan samt bortfall av smak och lukt kan hålla i sig rätt länge men jag smittar inte längre enligt vad jag kan läsa mig till).

Mamma och Anna bjöd med mig till Kvaved där vi gjorde något så ovanligt som att gå och plocka svamp. Inte något som hör till vanligheterna på annandag jul. För säkerhets skull höll vi ändå bra med avstånd, det går ändå nästan per automatik numera.

201226 - Kvaved

Kvavedfallet (som egentligen bara är en bäck men som får fart vid stora flöden) hördes på långa vägar. Det här regnandet och snöandet och frysandet och töandet har gjort att det är rejält med vatten i bäcken och vackra istappar längs kanterna.

201226 - Kvaved

Pudersnön föll när vi gick upp i skogen och jag var så tacksam för att vara ute, vara med folk och vara i min älskade Kvavedskog. Jag blir fortfarande lätt andfådd efter coronan men det är mycket bättre nu!

201226 - Kvaved

Jag la upp den här bilden på Instagram Stories och flera personer skrev ”jag trodde det var en älg!”. Vet inte hur glad syrran blir av att höra det.

En påse trattkantareller fick vi med oss hem i alla fall. Inte dålig fångst! Tror det är femte gången mamma är på samma ställe och plockar och det är massor varje gång. Guldgruva!

201226 - Kvaved

När vi plockat klart gick vi tillbaka till huset där mamma hade satt igång en eld ute så vi hängde runt den och åt skinkmacka och myste lite. Och det var min återvändo till civilisationen. Hejhej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Kickoff

Regntäcket ligger grått över Stockholm och idag  och imorgon ska vi ha kickoff med nya styrelsen i Influencers of Sweden. Jag är galet pepp och

En sorgens vecka.

Det är fredagskväll och jag har precis anlänt till Lindö, Nathalies paradis i Mälaren, där jag ska spendera helgen. Det var en magisk båttur hit

Tusen trädgårdar (eller tre) i Övik 2022

Förra helgen gick ”Tusen trädgårdar” av stapeln, ett evenemang som Riksförbundet Svensk Trädgård anordnar vartannat år och som titulerar sig ”Sveriges största trädgårdsvisning”! Då får