Hej januari du är fin och stormig

Alltså det här med ny bloggdesign gör ju under för bloggpeppen! Helt plötsligt går jag omkring och funderar på blogginlägg jag vill skriva och bilder jag vill ta. Kul!

Och med det presenterar jag här ett inlägg om: väder! 😅

(Och ja, jag är tydligen sån som lägger in emojis i blogginlägg numera. Jepp. Vet ej vad vi tycker om det egentligen?)

Januari 2021

Januari drar mot sitt slut och den här årets första månad har varit det bästa och värsta i väderväg. Vi har dels fått sådana här magiska dagar då solen skiner, det är helt vindstilla och iskristallerna är som små konstverk.

Dels har vi fått det här:

Foto 2021-01-13 11 31 56

Foto 2021-01-13 11 55 16

Foto 2021-01-15 11 47 44

Vi har haft två riktigt stormiga tillfällen som gjorde att snön drev helt galet och tog sig in banne mig överallt! Det är inte helt vanligt att man har snödrivor INNE i garaget tänker jag annars.

Men jag tycker vi tittar på de riktigt fina dagarna istället.

Januari 2021

Januari 2021

Januari 2021

Januari 2021

Januari 2021

Januari 2021

Januari 2021

Januari 2021

Januari 2021

Jag älskar vintern. Jag älskar årstider. Och väder. Jag kan tänka mig en månad till av detta sedan är jag redo för vår. Jag vill ha fågelkvitter och värmande sol i ansiktet. Men först kanske jag ska försöka mig på att åka lite skidor?

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte kalas förrän då.

Man skulle kunna säga att det är detta kommande jubileum som gjort att jag kände att det behövdes en uppfräschning av mitt varumärke men så var det inte riktigt. Inte medvetet i alla fall. Men så blev det, som av en slump eller tack vare allas vårt gosiga universum.

Nytt visuellt varumärke

I höstas anlitade jag Maria från Nomade Communications för att göra en re-brand av mitt visuella varumärke. Alltså logga, färger, typsnitt, the whole shabang. För någon som alltid gjort sina egna logotyper och grafik var det här ett rätt stort steg. Lika delar läskigt och åh så skönt.

För att lämna ifrån sig hela sin själ, som ju faktiskt är ens personliga varumärke, och se någon annan tolka det, det är ju en aning läskigt. Och det kan också bli rent ut sagt jobbigt (mest för Maria) när man är så klar med vad man vill ha som jag är. Men fan vad nöjd jag blev i slutändan.

Maria började med en intervju. Hon frågade om min målgrupp, vad jag ville med mitt företag och vilka värderingar jag hade. Och alltså, att se någon annan paketera ens varumärke på det här sättet, det ÄR så lyxigt! Samt – det har hjälpt mig otroligt mycket att se på mig själv just mer som en business och ett varumärke än när jag mest “slängde ihop” något själv.

Titta bara!

 

Vad tycker du? Känns det som jag??

Bilden av alla bilder

För den här “nylanseringen” av mitt varumärke ville jag också ha en bild som kunde ÄGA hela varumärket. Som andades både power och landet och drömmar men samtidigt var modern och COOL.

Och vem ringer man då inte in annat än Elin Nerpin? Hon som skapat magi för både Jennie, Anna och Linnea. En jävla stjärna både som fotograf och på Photoshop och som inte fotar så mycket som hon skapar konst.

Så vi tog hennes geni och en massa prylar och släpade upp på Varvsberget i solnedgången i slutet av oktober och det här blev resultatet:

Nej men snälla. Har du någonsin sett något så magiskt? Och alla pälsbarnen fick vara med.

Undrar du hur denna fantastiska bild blev till? Vilken tur, kommer på YouTube nästa vecka! 😉

Så – vad tycker du om renoveringen av både varumärke och sajt? 

Klicka hemskt gärna på hjärtat om du tyckte om det här inlägget. ✨

Nyårsvlogg 2020

Jag sa adjö och farväl till 2020 hemma i mitt hus i Eldsmark med mamma, lillebror och bästis Jenny. Senare på kvällen kom också min lillasyster och hennes sambo och det blev ett alldeles ljuvligt slut på året – och början på det nya!

Målen för 2020 – hur gick det?

Tjena tjena 2021! Hur är läget?! Här i mitt liv är det söndag den 3 januari och jag känner att det varit PERFEKT med långhelg för imorrn drar jobbet igång igen och jag känner att jag faktiskt lyckats slappa™ och inte haft några höga krav på mig själv. Förutom idag. Idag tyckte jag att jag skulle ut i solen men jag skjuter upp det tills imorrn.

Visst okej, jag har jobbat lite men inte med mitt “riktiga” jobba utan bara bloggat lite och klippt lite video. Det är jobb men inte jobbjobb. Jaja, makes sense i min hjärna okej?

Men hörrni, ska vi kika på hur målsättningarna för 2020 gick (här kan du läsa dem i all sin glans)? Jag var sjukt kaxig vid den här tiden och tog i från tårna så jag anar att det gick SÅDÄR men vi kikar ändå, okej?

Foto: Hannah Philip

Mål för entreprenören 2020

1 | Dubbla min omsättning från 2019

❌ Nä. Jag ligger väl på ungefär samma som 2019 och det är jag supernöjd med med tanke på de skruvbollar som 2020 kastat åt mitt (allas!) håll. Jag hade ju min digitala grund på plats så istället för att skapa nytt och expandera så fokuserade jag på att hålla i det som fungerade och bygga på det. Stabilisera och bida min tid.

2 | Lansera två nya workshopkurser under våren

❌ Näpp. Som sagt. Var inte läge att sjösätta helt nya grejer i våras då alla trippade på tå. Men det känns helt okej plus att jag fick möjlighet att marinera idéerna och har nu tänkt om lite.

3 | Nätverk och fortbildning

✅ Inte direkt på sättet jag hade tänkt mig men 2020 blev ändå året för nätverkande – av den digitala sorten! Digitala möten, AW's och generellt “häng” har varit årets melodi och jag har även deltagit i en del digitala konferenser. Slår ju inte att hänga live så klart men värdigt alternativ.

4 | Utöka mitt team

✅ Ja och nej. Inte som jag hade tänkt det. Tog in en ny virtuell assistent på hösten men insåg att det inte alls var den typen av hjälp jag behövde. Dock var det en väldigt viktig och bra lärdom att inse mer och mer hur jag fungerar och vem jag behöver vara i mitt företag.

Den här utvecklingen som jag gör nu, som en entreprenör som vill växa och skala och anställa, den är så spännande. Och då är det också sjukt viktigt att jag kommer fram till vilken roll jag faktiskt ska ha i mitt företag. Och i höst har jag kommit fram till många insikter kring det.

Mål för #lifvet 2020

1 | Balans

❌ Skulle väl kanske inte påstå att ordet “balans” är det som får vara poster child för 2020 va? Snarare “överlevnad”.  Sedan finns det MÅNGA som haft det värre än jag. Min vardag påverkades inte nämnvärt av Corona (förutom den ibland förlamande ensamheten) men från “ej förjävligt” till “balans” är det en bit.

2 | Skapa ett hem jag älskar

✅ Om det var något man KUNDE ägna sig åt 2020 så var det ju sitt hem! Jag anlade en trädgård, renoverade sovrummet och skaffade höns. Check på den!

3 | Investera i min privatekonomi

✅ Japp! Fonder och aktier och sparkonto och hej och hå. Är inte överdrivet aktiv men det rullar ändå på. Förutom att allt kraschade där i mars men det tänker vi inte på nu.

4 | Kärlek

❌ Nä. Träffade inte mitt livs kärlek i år heller. Vi tar det nästa år helt enkelt.

2020 – En årskrönika

Gott nytt år! Det är nyårsafton och här sitter jag med en kopp kaffe och summerar året som gått. Herre vilken röra 2020 har varit. Inget blev som det var tänkt men ändå helt okej. För mig i alla fall. För andra var det mer än lovligt mycket skit. Men nog intro, här kommer årskrönikan!

 Januari

✗ Jag hade sådan lyx att få inleda 2020 med ett besök från frugan! Vi gymmade, hade stor middag och hon tog skoterkort och det var precis vad jag behövde för att inte känna totalpanik inför ett helt nytt år.

✗ Jag lanserade Social Brand Lab för fjärde gången och för varje lansering går det bättre och bättre och jag blir mer och mer säker att jag är på rätt plats rent businessmässigt. En väldigt fin känsla.

✗ Jag satte upp mina mål för 2020. Hur det gick med dem kikar vi på efter nyår men jag kan säga att det gick SÅDÄR (inte alls) pga pandemi etc.

✗ Och det var snö och is och magiska vinterdagar (och nätter), precis som januari ska vara.

Februari

✗ Jag träffade Mickan! Hon hade precis flyttat till Övik och gled in i mina DM's och tyckte vi skulle hänga så då gjorde vi det. SÅ glad över att ha träffat henne.  Och Jonas och jag hängde jättemycket med, också en ny person för året som kommit att betyda väldigt mycket för mig. Och vi hängde på OffCoff och hade inte den blekaste aning om vilken ynnest det var att få umgås utan en tanke på pandemier och skit.

✗ Jag och Jenny åkte till Umeå på mötesutflykt och åt finmiddag på byn och sov på hotell. Vloggen finns här!

Jag gick på företagargala och åt och dansade och drack och det känns helt SJUKT nu. Var nog bland de sista kvällar då jag var i samma rum som så mycket folk samtidigt.

✗ Och så blev det vinterbad ute vid Fjälludden! Till och med där har de stängt ner bastun nu, pga Corona. Vinterbadandet finns också på video eftersom det skedde mitt i en vloggvecka!

Mars

✗ Jag tog två nya hål i örat och ett av dem blev infekterat på en gång så det fick jag ta ut. Money well spent.

✗ Sedan, mitt i min Sverigeturné till Göteborg och Stockholm, kom Corona och sen blev inget som vanligt igen. Även om vi där i början mest var förvirrade och ängsliga.

✗ Och jag gick på konsert med Molly Sandén två dagar innan begränsningen på 500 personer infördes (vilket just nu känns helt SJUKT många!?). SÅ glad att jag fick se den konserten även om jag hoppade till varje gång någon hostade i publiken. Samma kväll fick jag också träffa Hannah för första gången och dagen efter även Johanna! <3

✗  Sedan åkte jag till Stockholm. Det var ett himla underligt besök. Corona hade precis kommit till stan och alla höll lite andan och sneglade på varandra på tunnelbanan. “Är det kanske du som kommer smitta mig?”. Och så även jag.

✗  Och lagom till min 40-årsdag köpte jag ett nytt, handgjort köksbord som nog kan vara ett av mina bästa köp någonsin!

✗  Och så var jag med i lokaltidningen!

April

Jag fyllde 40! Jag och Jenny hade ju planerat en gemensam jättestor baluns som vi sen fick ställa in i sista stund eftersom man nu bara fick hänga 50 personer. Plus att det så klart inte kändes toppen oavsett. Skittråkigt, men jag ordnade ett lite mindre firande hemma hos mig med de närmaste istället.

✗ Eftersom hela världen var på paus fick man ta tag i det som bjöds istället. Således började odlingssäsongen redan i april!

✗ Och en solig dag drog jag, Jonas och Mickan ut på isen och fotade. Här var själen ärligt talat lite förvirrad och trasig, min självkänsla hade en tung tid och det var mycket konflikter privat. Men jag kom ut på en mycket bättre plats tack vare terapi, tålamod och kommunikation. Men jag var lite sorgsen och här skrev jag om det.

Maj

✗ Jag lanserade Social Brand Lab för FEMTE gången och här skrev jag om hur det gick.

Den Ängslige Odlaren blev ett faktum i och med att min första odlingssäsong gick sådär men i slutändan ganska bra ändå. Man kanske inte ska ha proffsen i Skåne som förebilder när man är n00b i norrland?

✗ Och så köpte jag ett hönshus och laddade kläckaren så var resan mot att skaffa höns igång!

Juni

✗ Black Lives Matter-rörelsen tog fart och jag skrev om att försöka förstå. Om att lyssna. Jag lär mig fortfarande och det är det viktigaste jag som vit kan göra. Utbilda mig och faktiskt prata om det jag lär mig.

Jag odlade och planterade och hade mig. Typ sekunden all snö och is hade töat bort från gården slängde jag ut pallkragar till höger och vänster för att “känna efter” var de skulle stå, jämförde soltimmar och jordkvalitet. Första säsongen med eget hus och egen trädgård skulle tas tillvara!

✗ Och så kom kycklingarna!! Oj vilken lycka det var. Men samtidigt också en del sorg när det inte gick som planerat. Här har jag en superlång vlogg om hela hönsäventyret!

✗ Men bäst var ju bara att juni var juni. Med ljusa nätter, prunkande grönska, utflykt till Ulvön och midsommar! Gud vad jag älskar juni.

Juli

Mitt hönshus blev klart lagom till att de små skulle flytta ut ur kycklingburen!

✗ Jag, Jenny och hennes barn åkte till Skellefteå för att hälsa på Carin! Det var sommar och restriktionerna var lite lättade så man vågade röra på sig litegrann även om man kanske inte tog ut svängarna så mycket direkt.

✗ Och så gick vi ut på lokal och åt middag och drack vin! Ja, du vet att det är en riktig raritet när det hamnar i årskrönikan. Det var ett sånt år helt enkelt.

✗ Och en afton kom Mia med sous vide, glassmaskin och kassar och kassar med mat och vin och jag och Jenny satte oss vid bordet och bara gapade medan Mia bjöd oss på 40-årsmiddag. Det blev ett rejält kalas kan jag säga!

✗ Generellt var det mycket odling, mycket höns och mycket loppisar. Och lite bad. Som juli ska vara när det är som bäst!

Augusti

✗ Campingdrottningen Sara och hennes nya kille kom på besök och då blev det glamping i Höga Kusten! Äntligen! Jag har tjatat om att få campa hur länge som helst men är för harig för att göra det själv. Men detta blev en riktig dröm!

✗ Och så en kväll, då sommaren kippade efter andan och var på väg att förlora slaget mot hösten, då hoppade jag och Jonas i båten och åkte ut till ön och bastade och njöt av att få säga hej då till sommaren på riktigt.

✗ I övrigt så var det jättemycket tid i skogen och jättemycket blåbärsplockande. Älsk.

September

✗ Jenny skulle ned till Stockholm så jag hakade på mest för sakens skull. För att jag saknade Stockholm och jag saknade mina vänner och Corona hade en liten sommarpaus. Min plan var mest att titta på folk och tanka storstadspuls. Så det gjorde jag.

✗ Jag sammanfattade min första trädgårdssommar och fastställde att förodling är rätt värdelöst. Men jag kommer säkert göra det igen pga orkar inte vänta på juni.

✗  Kycklingarna hade blivit unghöns och jag kunde liksom inte fatta hur TUR jag har haft som bara fick EN tupp och fyra hönor. Det var verkligen som att vinna på kycklinglotto.

✗  Jobbmässigt var jag all in på affiliatelansering av Amy Porterfields Digital Course Academy och det gick lysande!

✗  Och så skog och svamp och färgskådespel i naturen.

Oktober

✗ Jag firade 10 år på Instagram och strax därefter gick jag över 10 000 följare! Lite poetiskt ändå?

✗ Vi hade en av de där sista co-working-dagarna innan hårdare restriktioner var ett faktum igen och man egentligen inte fick träffa andra än de man bor med. Hejhej pälsbarnen det är vi nu.

✗ Och så åkte jag och Jonas på roadtrip till Göteborg men det har jag tydligen inte bloggat om alls? Nåja. Det var en väldigt.. intressant.. resa. Kan man säga. Den ska jag berätta om en dag men inte nu.

November

✗ Jag hade en rejäl personlig breakthrough och skrev om svärdet i stenen och sanningen som inte var sann. Det förändrade verkligen allt för mig på ett personligt plan. Och plötsligt blev privatlivet lite roligare igen!

✗ Jag fick mitt första ägg! I november? Knäpphönor, trodde inte alls de skulle börja värpa förrän till våren. Men jodå! Och sedan dess har jag fått 2-4 ägg varje dag. Oklart varför det diffar? Två kanske bara känner för det varannan dag?

✗ Trump förlorade valet!! Det bloggade jag inte heller om men det måste ändå in i årskrönikan pga seger för mänskligheten.

December

✗ Och så kom till slut årets sista månad. Jag fick covid-19 men en väldigt mild variant och var frisk på lite drygt två veckor.

✗ Ett vaccin är på väg. HURRA!

✗ Det blev en annorlunda jul som jag spenderade till 99% helt själv (pga covid) men allas jul var konstig så det gjorde inget.

Och det var det för i år. Skit men ändå med en del ljuspunkter. Typ! Bring on 2021!

Välkommen!

Jag heter Linda Hörnfeldt och hjälper soloföretagare och influencers att bygga personligt varumärke i sociala medier – och därmed sin business!

På min blogg kommer du få läsa om hur man jobbar som influencer, om entreprenörskap, plus size-mode och mitt liv på landet utanför Örnsköldsvik.

» Läs mer och kontakta mig här!

Poddar

Gratis guide!

Translate

Arkiv
Kategorier