”Call me Caitlyn”

Caitlyn Jenner

Jag var lite sen på bollen men när jag såg Diane Sawyers intervju med Bruce Jenner för några månader sedan blev jag så fylld av beundran. Att våga, efter så otroligt många år och med ett väldigt offentligt liv, ställa allting på ände och vara ärlig mot den man verkligen är innerst inne, det är mod på riktigt.

I måndags äntrade Caitlyn Jenner (tidigare Bruce Jenner) världen och gjorde nästan sönder internet med sitt Vanity Fair-omslag där hon debuterar som kvinna. ”När den här tidningen hamnar i hyllorna är jag fri,” säger hon i artikeln och jag ryser. Det är så mäktigt. Och jag blir så innerligt varm i kroppen över det överväldigande stöd för Caitlyn som sköljt över internet det senaste dygnet.

Det jag inte fattar är de som bestämt klänger sig kvar vid pronomen och envisas att kalla henne för ”han” eller ”Bruce”. Vad är det som är så svårt att förstå? Caitlyn är en kvinna och vill bli kallad för hon/henne. Att inte respektera det är bara förolämpande, bakåtsträvande och rent ut sagt korkat. Man behöver inte förstå, man behöver inte tycka om, men man behöver respektera.

Det Caitlyn gör är så viktigt. Hon blir ett ansikte för alla där ute som kämpar i det dolda, som lever ett liv som inte är deras.  För mig är det en självklarhet att supporta henne och det hon står för. Rätten att vara den man är.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

  1. det värsta är alla de som bara HATAR ordet ”hen” och vägrar säga det. De vill enbart använda orden ”han” eller ”hon”. Det är nu dem som vägrar säga ordet ”hon”. Tröttsamt to say the least!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag mår inte så bra just nu.

Jag har inte bloggat på 10 dagar. Ännu längre om man tänker på att det senaste inlägget var en vlogg. Och alltså, den här prestationsångesten

Glöggmingel på gräddhyllan

Jag får höra ganska ofta att folk tror att jag lever ett ganska spexigt liv. Flådigt sådär med glam och resor och mingel och tjofräs.