En utflykt till Genesön

Det är lördag. Jag har klänning på mig. Solen skiner och jag har varit ute och sprungit i skogen med Leia. Familjen är här, vi har ätit glasstårta för lillebror har namnsdag och nu ska köttet marineras inför grillningen medan morfar och Roger ska skruva till någonting och mormor tar en promenad runt ägorna och kollar växthuset.

Jag tror sommaren peakar nu. 

170723 - Genesön

Genesön. Jag har bott i Domsjö hela min barndom och om man bara åker någon mil till utåt mot havet så kommer man till denna magiska plats som jag liksom aldrig visste fanns. Men så förra veckan släpade mamma med mig hit ut, det skulle orienteras och jag hade beställt utsikt.

170723 - Genesön

Det blev lite konstigt med mat den dagen så vi köpte med oss pizza och åt på den rackarns fina rastplatsen som kommunen byggt vid Fjälludden. Jag går av så härligt! Bastu och badbrygga och grillplats, the works! Vill åka tillbaka snart igen och grilla och bada.

170723 - Genesön

170723 - Genesön

Kommunen har alltså byggt två sådana här stugor där det finns bastu och där i mitten finns en skitstor grillplats. Och så klippor nedanför. Mjum.

170723 - Genesön

Så här glad blir man av all den härligheten!

170723 - Genesön

Sedan så satte vi av uppför berget och in i skogen. Och nog levererade mamma på utsiktslöftet. <3

170723 - Genesön

170723 - Genesön

Up and onwards med myggen hack i häl!

170723 - Genesön

170723 - Genesön

Här hittade vi bergets högsta punkt där man kan se hela vägen ut till Trysunda och sedan är det bara hav och hav hela vägen till Finland.

170723 - Genesön

Leia var också med så klart och kämpade tappert på trots korta ben i blåbärsskog och granris.

170723 - Genesön

När vi kom ner till rastplatsen igen efter två timmar bland snårskog och kalhyggen hade solen börjat fundera på att göra kväll.

170723 - Genesön

Jag satte mig ner på klipporna en liten sväng och bara andades in kvällen (minus mygg). Så jädra skönt att få njuta av en sådan här plats när man är trött i kroppen efter en rejäl skogspromenad.

170723 - Genesön

Utsikt in mot stan med TV-masten på Åsberget till vänster, vattentornet i Gene någonstans i mitten och så röken från Domsjöfabriken. En helt ny vy av något som varit så nära hela min uppväxt. Hit kommer jag tillbaka igen.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Övik

Hemvändaren – nu händer det!

Jag berättade ju här på bloggen för ganska precis en månad sedan att jag bestämt mig för att flytta hem till Övik – men inte

En Norrlandshelg

För ungefär två veckor sedan åkte jag upp till Norrland. Lite så här såg det ut. Anledningen till Norrlandsturen var att jag hade blivit inbjuden

Sista veckan i april.

God tisdag vänner! Det är första tisdagen i maj och jag kan fortfarande inte riktigt fatta det. Har det gått FYRA månader av det här

Att vara lite som en humla

Jag älskar klyschor. Eller så här – jag älskar när saker och ting faktiskt har en tanke. En betydelse. När det kommer till mina tatueringar