20180626_230710

Nu har jag spenderat min första vecka i min nygamla hemstad Övik och jag tänkte visa lite hur den har sett ut!

Det är ju sommar och mamma har semester så det är full rulle med utflykter mest varenda dag så ”vardagen” har inte satt sig ännu men det gäller samtidigt att passa på att njuta nu när man kan vara ute så mycket och värmen har så smått kommit tillbaka.

Jag inledde veckan med att podda med Sara! Vi pratade om sociala medier och hur vi egentligen mår av att konstant vara uppkopplade samt av perfektionen som vi konstant möts av på främst Instagram. Minns inte riktigt när hon sa att avsnittet skulle komma men jag hojtar!

Sedan åkte jag och mamma och hälsade på en väninna till henne i hennes sommarstuga. Den var så gullig att jag fick dåndimpen! Kolla taket! Och tapeterna! Och lampan!

20180628_140656

Hon hade dessutom dubbla trappor upp till övervåningen, lite oklart varför men den här var galet brant! En gång hade det bott en familj i stugan med elva barn. Det var alltså kök och vardagsrum nere och två sovrum uppe. De måste staplat ungarna på hög?

Ute på bron hade hon en sådan här fiffig sak – en bivattnare! För att hjälpa bina dricka när det är så varmt så att de inte drunknar. Vi behöver liksom bina – och vattnet – i sommar.

Efter att vi hade druckit supergott presskaffe (tror det hette Presario eller nått sånt från Arvid Nordqvist – så jädra gott!) och mumsat ananaspaj med jordgubbar så åkte vi allihopa iväg på loppis! Det är liksom så man jobbar hela sommaren här i krokarna. Umgås? Loppis!

Här är en av mina favoriter, i Moliden! Jag snubblade över superfina ”djup”-tallrikar från Gustavsberg som jag hädanefter ska äta mina makaroner i. Fint skare' va!

20180628_211012

En dag regnade det och alla var överlyckliga. Det har inte kommit många millimeter regn de senaste veckorna och som ni ser är vår gräsmatta lite trött och gul. Och då har vi inte ens pratat om jordgubbarna. Sad panda.

20180629_124059

En annan dag (tror det var i fredags) åkte jag till min bästa Jenny och hennes chokladfabrik (fast så mycket fabrik är det inte eftersom hon gör allt själv, hon ÄR fabriken) och hjälpte till att vika kartonger och provsmaka lite. Undrar om jag kan få ett sånt betalt jobb? Det vore fint.

20180629_140012

Och efter det blev det ännu mer godsaker eftersom mormor fyllde år och hade beställt jordgubbstårta. Det slank ner så att säga.

20180629_214302

I fredags kväll gjorde vi ett ryck och röjde ut vardagsrummet i Kvaved och så fick några av mina möbler flytta in, bland annat min älskade teakbokhylla som jag faktiskt köpte på en loppis här i Övik för typ sju år sedan.

Samt – KOLLA KVÄLLSLJUSET!

20180630_191243

I lördags var vi på äventyr ut till Ögeltjärnsberget men det ska få ett helt eget inlägg. Så här såg det ut när jag till slut kom fram till utsikten i alla fall. Inte kattskit.

Och igår bjöds det in till ”Tusen trädgårdar”, ett kalas som bland annat Riksförbundet Svensk Trädgård anordnar och som innebär att man får åka runt och kika in i privatpersoners trädgårdar! Vi var i den här på Strömsön utanför Övik och den var HELT bananas. Det fanns fruktträd och kaktusar och pelargonier och över 300 krukor och jag blev djupt imponerad av nördigheten. Älskar nördar!

20180630_215628

Och sedan åkte jag hem och solen gick ner och så var den här första veckan slut. Den bådar gott för framtiden.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlog: Golvläggarfest!

Tjohoo! Här kommer äntligen vloggen från golvläggningen (som du ju fick se i bloggform redan för en månad sedan)! Det är tydligen inte helt lätt

Jag har ett nytt hus!

Glad måndag! Här står regnet som spön i backen MEN jag är feberfri! Och hostan har gett med sig lite! Så idag sitter jag vid

Tälta vid Anderssjön

En tältnatt vid Anderssjön

För 10 år sedan skulle en tältnatt varit helt otänkbart för mig. Jag samlade på högklackade skor och spenderade större delen av min tid på

Depp vs Heard

Depp vs Heard

Sällan tidigare har en rättegång orsakat sådant rabalder som denna. Filmstjärnor har ju den effekten. Alla har en åsikt – även de som knappt sett