Filmsnack: Inception

Förra torsdagen var jag och brorsan och såg den lagom hajpade “Inception” på bio i Övik. Bakom spakarna står Christopher Nolan (“The Dark Knight”) och på den imponerande rollistan hittar vi förutom Leo DiCaprio, rätt nyupptäcka förmågor i Hollywood som Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Ken Watanabe och Marion Cotillard. Och Michael Caine förstås. En hel drös Oscarsnominerade typer med andra ord.

Jag är ju en sucker för visuellt godis, och det är precis vad “Inception” är. Eftersom stora delar av filmen utspelar sig i drömmar har set designern fått spinna loss totalt och gjort det riktigt bra. Jag älskar scenen när Ellen Page vandrar runt i Paris och möblerar om staden efter bästa förmåga.

Men man måste hänga med i svängarna. När Leo & co äntrar tredje nivån i drömmarnas värld börjar det bli snurrigt. Men i slutändan känner jag att jag ändå hänger med och imponeras av hur innovativt och smart det här manuset här. Så kul att se något helt nytt! Sedan har fenomenet drömmar alltid fascinerat mig, hur något som verkar helt bisarrt när man är vaken kan tyckas helt normalt i en dröm.

Det som skiljer “Inception” från en “vanlig” actionfilm är dock, förutom de fantastiska skådespelarna, känslan. Christopher Nolan fokuserar verkligen på att få fram karaktärernas känslor inför de olika scenariorna, det blir aldrig stelt och hårt, utan det finns ett djup och nyans i filmen. Jag rekommenderar den här filmen starkt! Och se den på bio så att du får hela den visuella upplevelsen.

Har du sett “Inception”? Vad tyckte du?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=66TuSJo4dZM]

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

9 svar

  1. Åh, älskar filmrecensioner! 🙂 Har tidigare sorterat in filmen i facket “verkar lite too much och jag kan se den någon kväll i höst på dvd”, men jag är beredd att omvärdera beslutet att se den på bio! 🙂

  2. Såg den igår och tycker den var kalas! Jag gillar filmer man måste tänka lite i, så ingen bakisfilm direkt. Så. Jävla. Snygg!

    Gillar man Ellen Page rekommenderar jag också “Juno”, det är en väldigt fin liten film mkt värd att ses. 🙂

  3. Jag har sett filmen och gillar den skarpt men så himla nytänkande vet jag inte om jag tycker att den är. Känns som en blandning mellan Shutter Island och Matrix liksom (och jag gillar båda filmerna så…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Yrke: Influencer

Mitt bokomslag!

Detta inlägg är en del av ett reklamsamarbete med Blank Page och “Yrke: Influencer” Hörrni. Idag är en helt galet spännande dag. För idag går min bok

Vlogg: Lite nervöst!

Dags för en ny vlogg! I den här plockar jag bär, föreläser, röstar, klipper häck och skrotar runt i skogen! Tryck gärna på hjärtat här

En fyr och en högbonde

En av de sista dagarna som jag spenderade i Norrland för den här sommaren begav vi oss till Höga Kusten och Högbonden. Egentligen skulle vi

Digitalisera din kunskap

Den frågan jag fått flest gånger de senaste två veckorna är utan tvekan denna:

“Hur gör du dina webinar och kurser online?”

Det är en läskig tid just nu. Många av oss går igenom prövningar, både fysiskt men främst mentalt. Inget är som det ska. Kanske är du osäker på om du får behålla ditt jobb. Kanske kämpar din business för att överleva.