Loppisdrömmen i Skottland – Steptoe’s Yard

Loppisdrömmen i Skottland – Steptoe’s Yard

Ska vi åka till Skottland på världens största loppis? Let's go!

Denna vansinniga och helt magiska plats heter Steptoe's Yard och är ett ”museum där allt är till salu” som de själva uttrycker det på hemsidan. Det ligger i St Cyrus, Montrose i östra Skottland inte superlångt från Edinburgh och jag älskar det.

Loppisen/museet består av en hel gård med flera olika byggnader samt prylar som ligger överallt utomhus. Och här finns allt. Allt från däck och bildelar till möbler och porslin och mängder och åter mängder av prylar som jag inte ens kunde identifiera. Och det finns rejäla möjligheter att fynda, speciellt om man gillar engelskt porslin.

Alltså SER NI?! Detta är en loppisälskares våta dröm. Allt är i drivor i en enda röra och precis så tycker jag att det ska vara på loppis. Då känns det verkligen som att man fyndar, då man får gräva och lyfta och leta! Om det är snyggt skyltat på prydliga rader så känns det för ”butikigt” och det går då i alla fall inte jag igång på.

Det fanns massor med ramar och fotografier med gamla bilder i. Jag kan inte låta bli att undra över den här lilla damen, vad det blev av henne.

Sherlock Holmes, släng dig i väggen, här kommer ”The Fishing Detective”! Och den som letar en bricka skall finna här.

Stegar. Och detta var bara den ena väggen, det fanns en till med minst lika många.

Om du har vägarna förbi (eller tid med en liten omväg) så är Steptoe's helt klart värt ett besök. Jag skulle vilja åka tillbaka ungefär varje helg då man helt säkert kan hitta nya fynd om och om igen.

Och om jag fyndade? Japp! De kommer i ett eget inlägg!

Du hittar alla inlägg från Skottlandsresan här!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlogg: Bakom kulisserna på fotoutflykt!

För några veckor sedan var Rania på besök och vi spenderade en dag full med fotoäventyr, en föreläsning i stan och sedan ölprovning på kvällen.

Vad hände med Greta?

Greta var min andra kyckling nånsin. Hon kläcktes en dag efter Rosita i kläckaren i köket hemma i Eldsmark den 15 juli, 2020. Det var

Sommarbucketlist

Sommaren peakar tydligen just nu (ska 18 grader vara peaken, really?!) och jag känner att det är hög tid att knåpa ihop en bucketlist över