Loppisdrömmen i Skottland – Steptoe’s Yard

Loppisdrömmen i Skottland – Steptoe’s Yard

Ska vi åka till Skottland på världens största loppis? Let's go!

Denna vansinniga och helt magiska plats heter Steptoe's Yard och är ett ”museum där allt är till salu” som de själva uttrycker det på hemsidan. Det ligger i St Cyrus, Montrose i östra Skottland inte superlångt från Edinburgh och jag älskar det.

Loppisen/museet består av en hel gård med flera olika byggnader samt prylar som ligger överallt utomhus. Och här finns allt. Allt från däck och bildelar till möbler och porslin och mängder och åter mängder av prylar som jag inte ens kunde identifiera. Och det finns rejäla möjligheter att fynda, speciellt om man gillar engelskt porslin.

Alltså SER NI?! Detta är en loppisälskares våta dröm. Allt är i drivor i en enda röra och precis så tycker jag att det ska vara på loppis. Då känns det verkligen som att man fyndar, då man får gräva och lyfta och leta! Om det är snyggt skyltat på prydliga rader så känns det för ”butikigt” och det går då i alla fall inte jag igång på.

Det fanns massor med ramar och fotografier med gamla bilder i. Jag kan inte låta bli att undra över den här lilla damen, vad det blev av henne.

Sherlock Holmes, släng dig i väggen, här kommer ”The Fishing Detective”! Och den som letar en bricka skall finna här.

Stegar. Och detta var bara den ena väggen, det fanns en till med minst lika många.

Om du har vägarna förbi (eller tid med en liten omväg) så är Steptoe's helt klart värt ett besök. Jag skulle vilja åka tillbaka ungefär varje helg då man helt säkert kan hitta nya fynd om och om igen.

Och om jag fyndade? Japp! De kommer i ett eget inlägg!

Du hittar alla inlägg från Skottlandsresan här!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Isig utflykt till Ögeltjärnsberget

Hej måndag! Hur har din helg varit? Min har fyllt på pluskontot rejält då jag haft två av mina finaste vänner på besök från Stockholm,

Jag fick Covid – igen

I måndags skrev jag att jag hade ont i huvudet och var snorig – ”för att jag sovit med öppet fönster”. Jag var lite snabb

Höns finns för att lära oss om döden

Igår släcktes två liv här på gården. Två helt nykläckta liv, bokstavligt talat. Två kycklingar, som knappt fötts, dog. Sedan jag skaffade höns för lite

Linda

Producera eller reagera

Foto: Jacqueline Wester Hej vänner! Hur mår ni idag? Hörrni, jag har tänkt på en sak. Eller, jag har tänkt på rätt många saker, det