Loppisdrömmen i Skottland – Steptoe’s Yard

Ska vi åka till Skottland på världens största loppis? Let's go!

Denna vansinniga och helt magiska plats heter Steptoe's Yard och är ett ”museum där allt är till salu” som de själva uttrycker det på hemsidan. Det ligger i St Cyrus, Montrose i östra Skottland inte superlångt från Edinburgh och jag älskar det.

Loppisen/museet består av en hel gård med flera olika byggnader samt prylar som ligger överallt utomhus. Och här finns allt. Allt från däck och bildelar till möbler och porslin och mängder och åter mängder av prylar som jag inte ens kunde identifiera. Och det finns rejäla möjligheter att fynda, speciellt om man gillar engelskt porslin.

Alltså SER NI?! Detta är en loppisälskares våta dröm. Allt är i drivor i en enda röra och precis så tycker jag att det ska vara på loppis. Då känns det verkligen som att man fyndar, då man får gräva och lyfta och leta! Om det är snyggt skyltat på prydliga rader så känns det för ”butikigt” och det går då i alla fall inte jag igång på.

Det fanns massor med ramar och fotografier med gamla bilder i. Jag kan inte låta bli att undra över den här lilla damen, vad det blev av henne.

Sherlock Holmes, släng dig i väggen, här kommer ”The Fishing Detective”! Och den som letar en bricka skall finna här.

Stegar. Och detta var bara den ena väggen, det fanns en till med minst lika många.

Om du har vägarna förbi (eller tid med en liten omväg) så är Steptoe's helt klart värt ett besök. Jag skulle vilja åka tillbaka ungefär varje helg då man helt säkert kan hitta nya fynd om och om igen.

Och om jag fyndade? Japp! De kommer i ett eget inlägg!

Du hittar alla inlägg från Skottlandsresan här!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 45 | London och Berghs och Ångestpodden

Förra veckan fick jag skriva äntligen skriva ”international speaker” på visitkortet. Jag vet inte riktigt hur och när jag ska använda mig av det (jag

Vecka 28 | Skog och solnedgångar

Vecka 28 skrev jag mina första 3000 ord på boken, sprang i en massa skogar och åkte husbil. Och funderade på varför det inte kan

Söndagsskogspromenad

Hallå vänner och god söndag på er! På söndagar går jag och Leia i skogen. Det är en tradition som väldigt sällan tummas på så

Mitt andningshål

Det har varit en konstig vecka då alla känslor har snurrat runt i kroppen. Sorg, ilska, tacksamhet och en massa kärlek för dem runt mig.