Midsommar vid foten av berget

Midsommar vid foten av berget

180622 - Midsommar 2018

Är det verkligen mindre än en vecka sedan det var midsommar? Det känns helt knäppt och jag vet inte riktigt varför det känns som att det är så fruktansvärt länge sedan, kanske är jag bara helt dagvill.

Du har ju redan sett hur jag spenderade dagen innan midsommarafton i Friluftsbyn vid Skuleberget (innan jag fick migrän och nästan kräktes när jag skulle bädda sängen i min stuga). Men nu tänkte jag i alla fall att vi skulle titta på hur jag hade det på faktiska midsommarafton!

180622 - Midsommar 2018

Sara är ju lite mer morgonpigg än jag så hon hade redan tagit en sväng upp på Skuleberget när hon kom och knackade på min stuga och väckte mig. Sedan gick vi till ”sällskapsstugan” (tycker Jerry ska komma på bättre namn åt husen, typ ”myshuset”?) och dukade upp frukost och där satt vi i typ tre timmar. Åt, hade Instagram Stories-kurs. Åt lite Nutella, tog en tupplur.

180622 - Midsommar 2018

Sedan skulle det plockas blommor och huggas björk! Jerry fick titeln ”Yxmannen” efter en aningen prekär historia om när han blev tillfrågad att hugga ved på ett torg i London (?). Jag kan visserligen totally see that men ändå. Underlig grej.

180622 - Midsommar 2018

Sara, aka Midsommargeneralen, var kanske inte helt i sitt esse med yxan men när det kom till blomplockning, då låg hon etta igen.

180622 - Midsommar 2018

Titta så glad. <3

180622 - Midsommar 2018

180622 - Midsommar 2018

Jag kallar den ”Ljuv yxman på grönbete”.

180622 - Midsommar 2018

Sedan skulle vi förbereda maten! Jerry marinerade kött och jag gjorde sallad.

Sedan gjorde vi oss fina och här någonstans började också resten av gänget ramla in.

180622 - Midsommar 2018

Och sedan skulle det bindas kransar! Sara var så klart proffset även här men Jerry kämpade tappert och fick till en himla fin premiärkrans! Själv blev jag bara otroligt frustrerad och var på väg att kasta kransen i sjön. Så mycket för mys.

180622 - Midsommar 2018

180622 - Midsommar 2018

Men till slut så blev vi så här fina! Sara, Jerry, jag och syrran som också kom för att fira!

180622 - Midsommar 2018

Själva middagen intog vi i en stor timmerstuga på området med feta träbalkar och kristallkrona (!!). Det var så sjukt idylliskt och perfekt och Sara hade köpt vimplar och så hamrade vi upp björkris på väggen och ÅH så mys.

180622 - Midsommar 2018

Kolla kransmästarinnan! De har vissnat och kransen är ÄNDÅ superfin. Då är man fan proffs.

180622 - Midsommar 2018

Jerry var dog whisperer och hade någon episk huvudmassage på gång på Leia så hon ville mest kela med honom hela tiden och var väldigt tydlig med detta.

180622 - Midsommar 2018

180622 - Midsommar 2018

Och sedan fick vi höra en jättelång historia om björnjakt och så flätades allas hår, min fläta satt i i tre dagar tror jag. Bra hantverk!

180622 - Midsommar 2018

Sedan blev det vickning i form av hamburgare av älg- och björnfärs (!!) och så hängde vi vid brasan tills solen gick upp igen.

13 svar

  1. Såg mysigt ut! Träffade Jerry på en föreläsning i Stockholm i våras och har faktiskt bokat in honom för en föreläsning här i Sälen till vintern.
    Och väldigt nyfiken på vart din byxdress kom ifrån? (eller är det topp och byxa…) Så snygg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Julia Roberts Homecoming

Serietips – Homecoming

Om vi säger så här – ”Homecoming” är en av de bästa serier jag någonsin sett. Där uppe med ”Handmaid’s Tale” och ”Westworld”. Så vansinnigt

106. Om att lägga fokus på rätt saker med Flora Wiström

När Flora Wiström, bloggare, skribent och författare, gästade podden för fem år sedan, som min andra gäst någonsin, delade hon bland annat med sig av sina bästa bloggtips och outade sig själv som hipsterbloggare (med lite hjälp från mig).Nu är hon til…

Vlog: Hemmafix & bokskrivande

Här kommer äntligen en ny vlogg från en helt vanlig lördag när jag gick i skogen med Leia, städade och skrev färdigt min bok. Precis