Serier på Netflix att plöja på jullovet

I torsdags åkte jag upp till Övik så jag har nu officiellt smygstartat jullovet. Så mycket lov blir det ju egentligen inte för mig, jag har massor att producera innan det nya året drar igång, men jag tänker ändå kalla det för jullov. För det låter mysigt och jag tänker äta choklad och titta för mycket på TV mellan jobbpassen.

Till skillnad från på sommarsemestern så kan man under julledigheten med gott samvete paketera in sig i täcket och häcka i soffan, därför tänkte jag idag tipsa om fem serier som jag plöjt på Netflix som bara inte får missa. Håll till godo.

Doctor Who

tumblr_mwq8e9iCg01rtljjxo3_500 tumblr_mc3yyjWwW11r3mjw1o1_1280 tumblr_nz64m3fN941rhzp9lo3_r1_540

Om du läst min blogg ett tag så vet du att jag är en Whovian – alltså helt besatt av den brittiska Sci-Fi-serien Doctor Who. Jag började titta för ganska precis två år sedan och nu har jag nog sett hela serien typ tre gånger. Den är SÅ BRA. Gillar du skojiga, brittiska män och rymden så kommer du ÄLSKA Doctor Who.

För en liten snabbgenomgång av vad Doctor Who handlar om kan du kolla min vlog om nämnda serie här!

How To Get Away With Murder

htgawm101-0183 HTGAW113-0289

tumblr_nz7273DlcQ1uxqesvo1_1280

How To Get Away With Murder kom till Netflix rätt nyligen och jag klämde första säsongen på ungefär en vecka. Det är en helt ny sorts deckar/advokat/rättegångsserie där man redan vet vem som är den skyldige och nu helt enkelt ska ”get away with murder”. Sjukt spännande och Viola Davis kicks ass.

Jessica Jones

Jessica Jones Jessica Jones

Jag ska villigt erkänna att anledningen att jag alls började kolla på Jessica Jones var på grund av att den 10:e doktorn ur Doctor Who (se ovan) spelar skurken. Jag är sedan ett par år tillbaka (ungefär samtidigt som min Doctor Who-besatthet odlades) hals över huvud förälskad i David Tennant som spelar Kilgrave i Jessica Jones.

Men serien är i sig sjuuukt bra. Jag är inte överförtjust i superhjältefilmer och serier, ett fack där denna Marvel-serie rent tekniskt befinner sig, men det funkar på grund av den totala avsaknaden av capes, masker och överdimensionerade explosioner. Serien tar vid när Jessica precis lagt sin superhjältekarriär på hyllan men blir uppsökt av Kilgrave och måste ta tag i sitt förflutna. Kilgrave kan manipulera folk till att göra allt han säger åt dem, något som används på ett nervkittlande sätt i serien. SE!

The Americans

The Americans

Keri Russell och Matthew Rhys spelar KGB-agenter i 80-talets USA. När de var ca 20 fick de som uppdrag att åka till USA, posera som gifta och basically vara spioner åt Sovjet. Lång tid har gått, de har skaffat barn och ser utåt sett ut som ett helt normalt par som tillsammans jobbar med en resebyrå.

Bakom kulisserna har de dock ihjäl folk till höger och vänster och har ett minst sagt komplicerat förhållande till varandra. Bra underhållning och inte lika blodigt som “Homeland”. Jag har skrivit lite mer om The Americans här.

Mr Selfridge

Mr Selfridge Mr Selfridge Mr Selfridge

Lider du av abstinens efter Downton Abbey slutat? No worries, jag har den perfekta medicinen. Mr Selfridge handlar om Harry Gordon Selfridge, amerikanen som flyttade till London och startade Selfridges 1909. Serien rör sig kring varuhuset och de som jobbar där men även kring Mr Selfridge och hans familj. Älskar du brittiska kostymdraman, here's your thing. Modet är fantastiskt och serien är riktigt bra.

Ha ett fint jullov!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Cellbes

Syjunta i Örnsköldsvik med Cellbes

Reklamsamarbete med Cellbes För en massa månader sedan, i kallaste januari, var Cellbes på plats i Övik för att fota sin vårkampanj ”Vi är Cellbes”!

Tårtprovning på Märta & chokladbiten

Tårtprovning hos Märta och chokladbiten

På mors dag fick mamma en present av mig och Johan som var lite annorlunda, och massivt sockerchockande – vi bjöd nämligen med henne på

En dag i Skuleskogens nationalpark

I hjärtat av Höga Kusten hittar man Skuleskogens nationalpark där urskogen växer tät och man kan nästan ana älvorna dansa fram i skymningen. Hit kom