Åre – Ristafallet i is

Åre – Ristafallet i is

Åre - Ristafallet

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen och har suttit framför datorn hela dagen och jobbat ikapp. För även om jag jobbat under tiden i Åre så blir det kanske inte lika supereffektivt som här hemma. Men nu är dagens lista avcheckad och jag kan drömma mig tillbaka till Åre en stund.

I fredags sken solen från klar himmel och vi begav oss till Ristafallet som ligger ca 20 minuter från Åre med bil. Det finns en camping precis bredvid och man når fallet via en kort promenad.

Jag har aldrig sett ett fruset vattenfall up close förut, det var helt galet coolt. Isen låg så tjock att man utan problem kunde promenera ned i fallet där vanligtvis vattnet rusar fritt. Man kunde fortfarande höra det forsande vattnet inunder ismassorna, något som gjorde det ännu mer häftigt. Om ni är i krokarna, kom hit och titta, det är helt fantastiskt!

Åre - Ristafallet

Åre - Ristafallet

Fallet i mer eller mindre hela sin prakt. Och så Sanna, vår lilla yogi, mitt i det hela. Här kan du se hur fallet ser ut på sommaren!

Åre - Ristafallet

Åre - Ristafallet

Åre - Ristafallet

Åre - Ristafallet

Åre - Ristafallet

Jag kunde ju inte låta bli utan var tvungen att klättra upp inuti fallet, bakom det som på somrarna rusar ned och då har man inte en chans att få uppleva det från insidan. Att vara här bakom, invid bergväggen och isen som skapade en vägg utåt av glasklara istappar det var helt magiskt.

Ristafallet

Bild lånad av Katta.

Åre - Ristafallet

Åre - Ristafallet

Åre - Ristafallet

Naturen alltså. Att vi får allt detta fantastiska helt gratis, det är en sådan otrolig lyx.

8 svar

  1. Åh vad härligt det ser ut! Och resten av åre-inläggen som jag läst i kapp på nu. Egentligen skulle vi också vara där i närheten nu, delar av familjen är och åker, men på grund av lite olika saker kunde vi inte följa med till slut. Måste verkligen åka någon annan gång!

  2. Det är fantastiskt vackert!
    Min farmors syster drev länge campingen vid fallet och vi brukade alltid åka dit och käka kanske världens godast våfflor. Hade man tur berättade hon om när Ronja Rövardotter spelades in och hur Tage Danielsson ivrigt påpekade att hon var alldeles för snäll med filmarna som ställde en massa krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hej min vinterjacka!

Jag har blivit med ny vinterjacka!

Min gamla är helt trasig och blixtlåset har gått sönder så det var dags. Dock ska jag fixa blixtlåset och använda den gamla som “hemma på gården och i skogen”-jacka medan den här nya får vara min “synas bland folk”-jacka!

Skeppsmalen

Skeppsmalen i solen

Förra helgen när Sanna och Emilia var här så gjorde vi en miniutflykt till Skeppsmalen på söndagen. Vi var alla tre rätt sega och ville

Vecka 29 | På berg och bryggor

Förra veckan hängde jag också i Övik och i en backe och på en massa berg! Några favoriter från veckan: Måndag ⇢ Veckan började med

66. Jessica Lagergren

Tillsammans med sin tvillingsyster driverJessica Lagergrenpodcasten Tvillingpodden. Hela 40.000 människor lyssnar varje vecka på när Jessica och Angelica frispråkigt delar med sig av livet. Jessica har utöver podden också sin blogg,…