Russell Brand – übersexig och komplett genial i humorförpackning

Igår var jag ju på min första dejt inom ramarna för #happydejt-kampanjen som jag skrev om igår. Vi skulle se Russell Brand på Cirkus och jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta, om jag ska vara ärlig. Men herrejösses, vilket äventyr det blev!

russell-brand-02

Det var fina killarna på Spontano som såg till att jag fick biljetterna till det näästan slutsålda eventet. De har för övrigt en massa annat spännande på gång varenda kväll om det är så att man vill göra något roligt! Jag och dejten började aftonen på Eken.

Photo-2014-04-09-20-05-50

Efter att ha helt missat att Djurgårdsfärjorna inte går efter 19 så här off season så blev det paniktaxi till Cirkus. I den vansinniga kön som sträckte sig långt utanför Cirkus dörrar (när har det någonsin hänt?!) så började vi prata med en kille jag kände så ruskigt mycket igen. Det visade sig vara Tobias Persson, snubben från bland annat Ö&B-reklamen. Mycket trevlig kille!

Photo-2014-04-09-21-00-56

Efter 20 minuter långt förspel med en poet (!) tog huvudpersonen scenen och publiken blev galen. Jag tror aldrig jag insett hur brutalt sexig Russell Brand är. Jag var dock den sista på plats som inte hade kopplat det, med tanke på ljudnivån.

Photo-2014-04-09-21-04-59

Russell inledde showen med att promenera runt i publiken och ”cuddle” med kvinnor (och män) som rusade över halva lokalen för att få en kram. Han fick blommor och ifrågasatte mor och son-konstellationen som gått för att se showen tillsammans samtidigt som publiken försökte att inte fastna i sladden till mikrofonen som slingrade sig genom folkhavet.

russell-brand
Bild: Aftonbladet

Och showen. Den här mannen är ett sabla geni. Han driver med sig själv på ett sätt som få skulle våga, han pratar miljöförstöring, drogpolitik, sexism, rasism, korruption och mänskliga hjältar (Gandhi, Malcolm X, Che Guevara, Jesus) och han gör det med en sådan briljans och humor att man inte bara lyssnar, man stämmer in i lovsången, alternativt den skränande pöbeln. Russell Brand, revolutionären, går förvånansvärt bra hand i hand med Russell Brand, komikern.

Och dejten då? Well, it was not good. För att en man lämnar sin plats i drygt en halvtimme under showen för att sätta sig i baren och dricka öl och missa större delen av showen som jag bjudit med honom till, det känns inte som helt okej beteende på en första dejt. Och det var bara toppen av isberget. Let's just leave it at that. 

Men en man levererade ju under kvällen i alla fall. När showen är slut stannar Russell kvar vid scenkanten för att krama fans och njuta av bekräftelsen, som han själv säger. Själv går jag därifrån lite besviken. Lite lättad, lite förbannad. Lite uppgiven. Och med en liten ny syn på världen.

Det här inlägget är en del av #blogg100

Dag 35/100 – Inlägg 53/100

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

  1. Men vad är det där för rutten jävla kille! Herregud, tycker man det är så jobbigt så håller man ändå masken och låtsas ha en trevlig kväll för tusan! Jäkla ohyffs! Åååh, va arg jag blir….
    Men, men… tur att showen var bra. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hönshus

Hönsäventyret börjar nu!

Ända sedan jag flyttade hem till Övik för snart två år sedan har jag velat ha höns. Kanske inte tänkt på det så seriöst då