Sådden är i jorden

IMG_7744

För två veckor sedan sådde jag de första fröna i min alldeles egna köksträdgård. Fyrtio bast hann jag bli men äntligen har jag en egen köksträdgård, en egen gård, ett eget hus.

Men det är inte direkt som att jag har längtat efter detta länge. Tills för bara några år sedan var jag övertygad om att mina fingrar var mer discoglitter än gröna. Men fantastiskt vad som kan hända här i livet och hur man kan inse att odling är ju lycka i själen på riktigt.

Nåväl. Ska vi kika på vad jag slängde ner i jorden?

IMG_7747

En del har jag ju försått inne, som svartkål, spenat och tomater. Men det allra mesta direktsår jag faktiskt rakt ner i pallkragen. I den här hamnade morötter, rädisor och polkabetor.

IMG_7749

Jag märkte ut med en avsågad sån där pinne som visar plogbilen var han ska ploga. Vår plogbil var lite dålig på det här med avstånd och kastade upp stora delar av pinnen på min tomt och finders keepers så den tog jag och gjorde planteringspinne av.

IMG_7750

Efter att ha gjort rader, tagit bort rader, gjort nya rader och hållit på så ett tag (jämt radavstånd inom odling är tydligen något jag tar på fullaste allvar) så öste jag till slut ner i stort sett alla frön i jorden.

Det var tydligen inte lika viktigt hur långt avstånd det var mellan fröna eftersom nästan alla påsar blev tomma. Kommer bli gallrande av guds nåde.

IMG_7752

Sättlök ner i jorden, tjofftjoff.

IMG_7757

Leia var som alltid min största hejaklack. Det syns inte men inombords hoppar hon upp och ner och gapar peppiga ramsor, helt övertygad om detta.

IMG_7775

Sixten tar det lite mera piano.

IMG_7782

IMG_7753

Och så blev det grönkål och sockerärtor och lite kryddor och sallat och snart ska du få se hur fiiiint det ser ut nu när det knoppar i jorden!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Linda Hörnfeldt

Trendspaning – influencertrender 2018

2017 var ett galet år. Influencer marketing var hypen, lycksökare dök upp på alla fronter och branschen började så smått finna sin väg. Just nu

Midsommarvlog 2019

Vlog: Midsommar på Ulvön

Här kommer även min vlog från midsommarhelgen, hoppas du tycker om den! Glöm inte att gå in och prenumerera på min YouTube-kanal om du inte

Hejhej Slottet!

I allt det här med sommar och bloggfunk så har jag ju helt missat att jag fortfarande har historier att dela med mig av från

Gravidfotografering med syrran

Idag fyller min älskade lilla systerson Vilmer 3 veckor och det tycker jag vi firar genom att titta på några bilder jag tog på syrran