Skådespelare om skådespeleri

The Hollywood Reporter

Något jag älskar lite extra mycket är att höra skådespelare prata om skådespeleri. Detta har varit min favoritbit av att jobba med Stockholms filmfestival de senaste tre åren och är också anledningen till min fascination för ett av mina favoritprogram – Inside The Actor's Studio med James Lipton.

Att höra skådespelare prata om sitt hantverk, det är så nördigt, så flummigt, så underbart. Hur de repeterar, hur de gör research och hur de med känslorna på huden går in i en annan människas själ. Det är så magiskt.

Jag har alltid haft en dröm om att vara skådespelare. Jag gick till och med en kurs på Kulturama när jag nyligen flyttat till Stockholm för att se om jag hade det som krävdes. Vår lärare/regissör sa vid ett tillfälle “du fattar grejen” men min rädsla fick mig att hoppa av kursen och aldrig gå tillbaka.

Det är otroligt läskigt – men samtidigt så förlösande – det där att gå helt upp i en annan persons känslor och leva ut dem. Ibland önskar jag att jag hade vågat hålla fast vid det, å andra sidan är jag rätt nöjd där jag är nu med.

Med detta sagt så blir jag så himla glad när jag hittar sådana här underbara klipp, där åtta av världens just nu bästa skådespelerskor sitter och nördar ner sig i sitt yrke. Det rycker lite i min längtan men mest blir jag bara lycklig av att kunna känna de där svunna känslorna en liten stund.

The Hollywood Reporter Roundtables – The Actresses

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

 1. Jag älskar Roundtables. Starka och energirika superduktiga kvinnor som pratar om sitt jobb och livet. Man får sån inspiration från dem och en känsla av att allt är möjligt. Förstår din tjusning och rädsla om skådespeleriet. Man ska göra sig så sårbar och våga. En riktigt bra skådis kan verkligen få en att tappa andan:) Kram Mirella
  http://www.livetmedhund.se

 2. Åååååh, vad roligt att läsa ett sånt här inlägg. Jag är väl en slags föredetta superseriös skådespelare, numera hobbyskådespelare som pluggat teater och gjort en del kortfilmer, serier och reklamroller. För mig kommer och går det hur mycket auditions jag går på, men det är verkligen som de säger: när man väl blivit biten av “the acting bug” så har man den resten av livet. Det finns något esoteriskt i hela processen att kanalisera en påhittad person i syftet att beröra och berätta en historia. Samtidigt så kan skådespelaryrket vara så smärtsamt alldagligt, ytligt och hjärtslitande ångestframkallande.

  Precis som du så ÄLSKAR jag roundtables, behind-the-scenes-grejer, audition tapes, Actor’s Studio och allt annat där skådespelaren pratar om The Craft. Kan tipsa om SAG-AFTRAs You Tube-kanal, som är helt fullspäckad med intervjuer och diskussioner och round tables:
  https://www.youtube.com/channel/UCYrsQFfYdzYVNsKS0gpH1mg

  Sen så finns det även en ganska så tacky, amerikansk reality show för några år sedan som hette Scream Queens. (Amerikansk dokusåpa är något utav en guilty pleasure för mig)
  https://www.youtube.com/watch?v=2vv5czXlJ_M&list=PLjssIYvtZavH9dDG6lJPp0v3Q_uKaRIRQ
  Den kan man titta på om man vill boosta upp sig själv lite och tänka “det där hade jag kunnat gjort så mycket bättre”, samt få lite inblick i hur jäkla svårt det är agera äkta framför kameran. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vintern vaknar

Jag insåg precis att min bok redan finns uppe på Adlibris och Bokus! Visserligen utan varken omslag eller synopsis MEN med ett släppdatum (29 januari,

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte