Stockholmssväng i Coronatider

Stockholmssväng i Coronatider

Foto 2020-03-11 16 34 40

Tjoflöjt!

Efter att jag var i Göteborg förra veckan så åkte jag en sväng till Stockholm. Tänkte att jag skulle ju ändå via hufvudstaden när jag skulle hem så jag kunde ju lika gärna hoppa av och hänga ett par dagar när jag ändå åkte förbi. Så så fick det bli!

Det var ett himla underligt besök. Corona hade precis kommit till stan och offentliga sammankomster med mer än 500 personer hade förbjudits. Alla höll lite andan och sneglade på varandra på tunnelbanan. ”Är det kanske du som kommer smitta mig?”.

Men vardagen fortgick ändå. Lite mindre folk på tuben, lite mindre folk på stan. Men ändå långt ifrån folktomt. Handsprit i varje butik och på varje restaurang. Nervösa skratt när ämnet kom på tal men det kändes ändå inte riktigt riktigt.

Foto 2020-03-11 12 22 00

Det blev onsdag och jag såg ut så här!

Foto 2020-03-11 13 43 33

Mitt första stopp för dagen var på Snickeriet där jag fick lyxen att äta lunch med Maria! Det blev så klart mycket Corona-snack, hennes tankar hittar du här. Vi pratade också om oklara sommarplaner och om att ha stora delar av sina inkomster från föreläsningar när fysiska möten stoppas. Vi har en tuff tid framför oss.

Foto 2020-03-11 16 35 04

Sedan fick jag ÄNTLIGEN hälsa på på vinden hos Jossan och Oh La Moon och klämma på alla härliga kristaller och pussa på lilla Moon (hunden).

Jag är så vansinnigt impad av hur Jossan under åren jag känt henne styrt om hela sitt personliga varumärke från fräsig modebrutta till ännu fräsigare spirit junkie och den business hon skapat med Oh La Moon. Så inspirerande och ett exempel på vilken bred förflyttning och resa man kan göra om man har ett starkt personligt varumärke i grunden.

Foto 2020-03-11 16 34 44

Och alla kristaller – come to mama! Jag kan meddela att min varukorg blev rätt tung. Ska visa er vad jag fick med mig hem och hur jag tänker kring kristallgrejen inom kort!

Foto 2020-03-11 17 34 57

Efter besöket på vinden bar det av till södra söder och Emilia! Det var nämligen dags för min sjunde (och lite spontant min åttonde) tatuering! Emilia har gjort fem av mina åtta tatueringar, hon är ruskigt duktig och jag rekommenderar henne varmt.

Tyvärr blev dock båda min tatueringar infekterade (INTE Emilias fel) därför har jag inte visat upp dem än. Men det kommer, så fort de har läkt!

Foto 2020-03-11 21 44 59

Sedan gick jag och Emilia till Bleckan som ligger vägg i vägg med tatueringsstudion och drack en massa vin tillsammans med Sanna och Rebecka. Vilken kväll!

Det är sådana här kvällar jag saknar mest med Stockholm. Då man dricker liiite för mycket vin för en vardagskväll med de bästa vännerna, skrattar och pratar om pojkar och annat viktigt och går hem smålullig och ändå funktionerar dagen efter.

Dock kan jag kanske stryka den där överdramatiska sidan av mig själv som kommer fram efter fyra glas vin? Den är inte så himla konstruktiv. Men samtidigt lite skönt att inte begränsa sig själv och bara ventilera skiten man känner. Jag vet inte.

Foto 2020-03-12 09 57 27

Morgonen efter åt jag frukost på Mahalo på Södermalm. Veganskt café med fantastisk inredning och känsla. Ett sånt där hippt fräselifräsställe, if you will.

Foto 2020-03-12 11 43 23

Min dejt? Min coach/terapeut Sofia. Alltså denna människa. Som hon hjälpt mig växa, gräva fram skit i mig själv och vända det till kraft. Och nu pratar vi om att göra mer spännande saker tillsammans. Kanske skriva en bok? Vad det än är kommer det bli annorlunda. Och fantastiskt.

Sedan åkte jag hem och isolerade mig i dagarna tre med rädsla för att ha släpat hem pandemin till Övik. Men jag tror jag klarade mig!

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En smak av landet

Något av det bästa som finns med att hänga på landet är att man kan gå ut på gården och äta saker, rakt från mark

Tankar kring att vara stark. Och skör.

Härom veckan fick jag höra att jag nog kan uppfattas som ganska ”hård”. Personen som sa det menade inget illa utan menade bara att jag

Vlogg: Rensar i mitt barndomshem

Ni kanske minns att jag i november var hemma i Övik och hjälpte till att rensa upp i mitt barndomshem? Det står nu tomt och