Storstadsliv dag 1; hästgos, tatuering och sushifest

Storstadsliv dag 1; hästgos, tatuering och sushifest

Foto 2021-05-16 19 20 17

Jag och mamma anlände till Stockholm i söndags den 16:e. På vägen svängde vi in i höjd med Täby och tog sikte Åkersberga för att hälsa på mammas kusin i min gammelfasters gamla sommarstuga som hon och hennes syster fått ärva.

Men innan vi kom dit fick vi gosa med hennes häst. En REJÄL pålle var det vill jag lova.

Foto 2021-05-16 19 20 47

Enorm och SÅ otroligt vacker. Detta ör ju fortfarande en dröm jag har, att en dag få ha häst, även fast jag aldrig ridit och kan exakt NOLL om hästar. Men det löser sig tänker jag? Det mesta gör ju det.

Foto 2021-05-16 20 44 26

Mamma och Signe. <3

Foto 2021-05-16 20 48 10

Grannen var väldigt positiv till vovvar och bjöd på både hundgodis, vatten och bajspåsar. ÄLSKAR sånt här!

Foto 2021-05-17 08 52 34

Sedan knövlade vi oss in till Djurgården och hotellet där vi skulle bo, Hasselbacken. Jag har bara varit här en gång och då utanför, på ett event med Café för 100 år sedan. Väldigt flådigt är det i alla fall, sådär OLD Stockholm style.

Mars pannkaka i säng och sedan upp och mumsa frukost morgonen efter. Man fick boka en ”slot” när man ville äta frukost, allt för att hålla trängseln minimal. Det är ju fortfarande corona-life som gäller.

Foto 2021-05-17 09 17 44

Tak ändå. När slutade man fokusera på flådiga tak?

Foto 2021-05-17 11 57 37

Efter frukosten hoppade vi på färjan mot Söder och över oss tornade Gröna Lunds nya attraktion upp sig över oss. ”Monster”. Påminner väldigt mycket om Helix som jag åkte på Liseberg. Den känns i magen! Japp, jupp.

DSC00010

Det var en tydlig känsla av nostalgi som flödade över mig där på färjan mellan Djurgården och Skeppsbron. Utsikten över Södermalm och allt som hände på den lilla ön under de år jag bodde i Stockholm. Drar lite i hjärtetrådarna alltså.

Foto 2021-05-17 13 58 31

Sedan traskade vi från Skeppsbron hela vägen ner till Ringvägen där målet för utflykten var denna – Emilia och en ny tatuering! Plus ifyllnad av några jag redan har.

DSC00014

Fia kom också! Hon hade funderat på en tatuering ett tag och gjorde slag i saken lite spontant där tillfället uppenbarade sig!

DSC00019

DSC00025

Tillit, kåtslag och lek. Vill du höra historien bakom dem? Lyssna på poddavsnittet av Ofiltrerat där jag gästar Fia, du hittar det här!

DSC00026

Sedan fick jag bubbel och sushi på Ljunggren med underbara människor. Vad mer kan man önska av ett besök i Stockholm?!

Foto 2021-05-17 15 34 00

Kändes lite konstigt att restaurangen var helt tom men då var också klockan typ fyra på eftermiddagen. Deras spicy tuna smakade minst lika bra ändå – har drömt om den alltså sedan jag flyttade. MUMS!

Foto 2021-05-17 17 15 08

Och sedan åkte vi tillbaka till hotellet igen och inte många fler knop gjordes den dagen.

(Hela den här resan finns också som vlogg om du hellre vill ha allt vloggstyle. Kolla här!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag är nominerad till Årets Landsbyggare!

Jag är en av finalisterna till titeln ”Årets Landsbyggare” i kategorin ”Attityd”!!!! Årets Landsbyggare är ett årligt pris som tilldelas någon som har gjort en

Bland myggen i Dalarnas skogar

Där i början av juni tog jag bilen och åkte iväg på äventyr. Målet var Dalarnas djupaste skogar i närheten av Rättvik. Där skulle jag

Min juli-hemester

Den här sommaren har bara sprungit förbi i ett huj. Jag har definitivt kommer in i semestermode och har nu stora problem att komma ur