Storstadsliv dag 1; hästgos, tatuering och sushifest

Foto 2021-05-16 19 20 17

Jag och mamma anlände till Stockholm i söndags den 16:e. På vägen svängde vi in i höjd med Täby och tog sikte Åkersberga för att hälsa på mammas kusin i min gammelfasters gamla sommarstuga som hon och hennes syster fått ärva.

Men innan vi kom dit fick vi gosa med hennes häst. En REJÄL pålle var det vill jag lova.

Foto 2021-05-16 19 20 47

Enorm och SÅ otroligt vacker. Detta ör ju fortfarande en dröm jag har, att en dag få ha häst, även fast jag aldrig ridit och kan exakt NOLL om hästar. Men det löser sig tänker jag? Det mesta gör ju det.

Foto 2021-05-16 20 44 26

Mamma och Signe. <3

Foto 2021-05-16 20 48 10

Grannen var väldigt positiv till vovvar och bjöd på både hundgodis, vatten och bajspåsar. ÄLSKAR sånt här!

Foto 2021-05-17 08 52 34

Sedan knövlade vi oss in till Djurgården och hotellet där vi skulle bo, Hasselbacken. Jag har bara varit här en gång och då utanför, på ett event med Café för 100 år sedan. Väldigt flådigt är det i alla fall, sådär OLD Stockholm style.

Mars pannkaka i säng och sedan upp och mumsa frukost morgonen efter. Man fick boka en ”slot” när man ville äta frukost, allt för att hålla trängseln minimal. Det är ju fortfarande corona-life som gäller.

Foto 2021-05-17 09 17 44

Tak ändå. När slutade man fokusera på flådiga tak?

Foto 2021-05-17 11 57 37

Efter frukosten hoppade vi på färjan mot Söder och över oss tornade Gröna Lunds nya attraktion upp sig över oss. ”Monster”. Påminner väldigt mycket om Helix som jag åkte på Liseberg. Den känns i magen! Japp, jupp.

DSC00010

Det var en tydlig känsla av nostalgi som flödade över mig där på färjan mellan Djurgården och Skeppsbron. Utsikten över Södermalm och allt som hände på den lilla ön under de år jag bodde i Stockholm. Drar lite i hjärtetrådarna alltså.

Foto 2021-05-17 13 58 31

Sedan traskade vi från Skeppsbron hela vägen ner till Ringvägen där målet för utflykten var denna – Emilia och en ny tatuering! Plus ifyllnad av några jag redan har.

DSC00014

Fia kom också! Hon hade funderat på en tatuering ett tag och gjorde slag i saken lite spontant där tillfället uppenbarade sig!

DSC00019

DSC00025

Tillit, kåtslag och lek. Vill du höra historien bakom dem? Lyssna på poddavsnittet av Ofiltrerat där jag gästar Fia, du hittar det här!

DSC00026

Sedan fick jag bubbel och sushi på Ljunggren med underbara människor. Vad mer kan man önska av ett besök i Stockholm?!

Foto 2021-05-17 15 34 00

Kändes lite konstigt att restaurangen var helt tom men då var också klockan typ fyra på eftermiddagen. Deras spicy tuna smakade minst lika bra ändå – har drömt om den alltså sedan jag flyttade. MUMS!

Foto 2021-05-17 17 15 08

Och sedan åkte vi tillbaka till hotellet igen och inte många fler knop gjordes den dagen.

(Hela den här resan finns också som vlogg om du hellre vill ha allt vloggstyle. Kolla här!)

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Godmorgon nyårsafton!

Årets sista dag är här. Jag har känt mig sjukt stressad den senaste veckan, jag känner mig inte klar med 2017. Jag har inte skrivit

En liten bok

Ni som sett videon från igår vet ju redan det här. Ni som inte gjort det får här en rätt rejäl pangbom-nyhet. Jag ska ge

8 bilder runt vecka 8

Idag är det den 21 februari och vi är precis en vecka ifrån att lämna även februari till handlingarna. Galet hur fort tiden går just