Torraste sommaren på hundratals år – maxa vattnet!

IMG_5228

I juli regnade det typ ingenting. Och nästan inte i juni heller. Det har varit tokvarmt ända sedan i maj och som ni ser så är blåbärsriset mer eller mindre bortbränt uppåt skogen här i Kvaved.

Vi har ju egen brunn här hemma och i sommar har grundvattnet blivit så lågt att vi i ärlighetens namn blivit oroliga att brunnen skulle sina. Därför har vi fått använda alla möjliga tricks för att få vattnet att räcka så långt som möjligt.

Vi har ju odlat en del på gården så förutom hushållsvatten har vi också behövt vatten till trädgårdslanden. Och då får man bli lite kreativ!

IMG_5213

IMG_5231

IMG_5222

Baljorna har varit vår bästa vän!

När vi diskat har vi gjort det i baljor – en som vi diskar i och en som vi sköljer i. Sedan när vi diskat klart har vi använt vattnet till att vattna landen med.

Baljan fick även följa med upp i duschen och där har vi samlat upp vattnet som skvätter runt när vi duschar och sedan vattnar vi ute med det också!

Dricksvatten har vi hämtat i dunkar inne i stan i mammas lägenhet där vi har kommunalt vatten. Och när det mot förmodan har regnat så har vi så klart samlat upp det på alla möjliga sätt, med tunnor och hinkar för att inte en droppe ska gå till spillo.

IMG_5207

IMG_5240

Det är intressant hur medveten man blir av hur mycket vatten man gör av med en sådan här sommar. Hur lycklig man blir av några skvättar regn och hur mycket respekt man har för vädrets makt över oss.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Styrelsekonferens

I torsdags och fredags var det dags för styrelsekonferens/kickoff med nya styrelsen i Influencers of Sweden. Vi hade ju, som ni vet, ett extrainsatt årsmöte

8 bilder runt vecka 8

Idag är det den 21 februari och vi är precis en vecka ifrån att lämna även februari till handlingarna. Galet hur fort tiden går just

Vecka 40 | Hallå oktober

Med tanke på att ett av årets största event (för mig) går av stapeln på fredag så känner jag mig märkligt lugn. Men det beror

Internetdagarna

Här sitter jag hemma vid datorn med ett diadem med en Rudolf-ren hängandes över hörnet på datorskärmen. Den skvallrar om att det var julbord igår!