En cykeltur längs med Italienska Rivieran

En cykeltur längs med Italienska Rivieran

170618 - Civezza

I söndags hade vi var vår första heldag här i Civezza på Italienska Rivieran. Vi inledde med cappuccino och croissant på piazzan (något som blivit mer eller mindre rutin) och hundkel med världens gölligaste tax (tyvärr inte alls rutin). Alltså det finns så mycket fina hundar här att jag får dåndimpen. Jag vill krama alla!! (Det kan vara så att jag saknar Leia.)

2017 - Civezza

Den här byn är så himla söt. Ni ska få se en hel drös bilder men det är lite å här. Gulliga dörrar, gulliga skyltar, grönska överallt, typ så.

170618 - San Lorenzo al Mare

Sedan tog vi bilen och slingrade oss nedför berget till San Lorenzo al Mare. Där skulle vi nämligen hyra cykel! Och inte vilken cykel som helst – en himla schnajdig tandemcykel för alla fyra! Den såg lite ut som en golfbil fast med trampor.

Förresten, jag är ju inte själv här i Italien, jag har ju med mig tre fantastiska donnor – Sofia, Katarina och Sara som står bakom kameran.

Bästa Sara!

170618 - San Lorenzo al Mare

Vi cyklade längs med en superfin cykelbana som tidigare var en tågräls. Jag hade det viktiga jobbet att styra medan alla trampade för glatta livet och ändå gick det nog inte fortare än joggtakt. Kom man i otakt så blev det kaos men tycker ändå vi samarbetade rätt bra!

170618 - San Lorenzo al Mare

170618 - San Lorenzo

Vår värd den här resan heter passande nog Lorenzo. Han fick en egen cykel som dessutom gick på el. Fuskeri.

170618 - Santo Stefano

Vi cyklade en sisådär 7 kilometer till Santo Stefano al Mare där vi pausade för Aperol Spritz och underliga fiskar som jag höll mig långt långt borta ifrån.

170618 - San Lorenzo

Sen vände vi och cyklade tillbaka igen! Så här såg Santo Stefano ut på håll. Himla piffigt.

170618 - San Lorenzo

På vägen hem cyklade vi förbi den här donnan och hennes balkong. Jag tänker att det är jag om sisådär 30 år.

170618 - Oneglia

När vi kom tillbaka till San Lorenzo så tog vi bilen och åkte till Oneglia som låg ungefär en mil österut.

170618 - Oneglia

170618 - Oneglia

2017 - Civezza

170618 - Oneglia

Där åt vi pasta och traskade längs med hamnen och på strandpromenaden och tittade på dyra båtar och provade hattar på en marknad och tittade in i en finfin kyrka. Katolska kyrkor är himla piffiga alltså.

170618 - Oneglia

Och det var första heldagen på italienska rivieran!

Resan till Civezza är en bloggresa anordnad av Vivi Civezza.

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Fredagsstatus

Klockan är halv fem, jag slängde precis in en tvättmaskin och hällde upp ett glas rödvin som jag ställde bredvid kaffekoppen bredvid datorn. Då börjar

Saga Becker Våra Tungor Smakar Våld

Våra tungor smakar våld och en stund i New York

När jag var i Stockholm sist hade jag också turen att få närvara på Saga Beckers bokreleasefest av hennes debutroman ”Våra tungor smakar våld” (annonslänk).