En helg på en ö i Mälaren

God söndag kära du!

Jag befinner mig mitt i packningshelvetet och tror att jag håller på att bli galen på alla prylar så jag tar en paus och berättar för er om den ljuvliga helgen jag hade hos Nathalie på Lindö för två veckor sedan!

2018-05-18 20.11.08

Nathalie hämtade mig i Läggesta och så bar det av ut mot Lindö. När vi anlände till bryggan välkomnade en hel svärm med mygg oss. Tur de blir fina på bild för speciellt mysiga var de inte.

På med flytvästen och hopp skutt i båten. Alltså, min balans är sådär så mycket hoppskutt var det inte. Jag hade fullt upp med att hålla ordning på alla mina prylar och mig själv..

.. och Leia så klart som tyckte det här med båtåkande var lite läskigt. Men hon var väldigt snäll och modig!

2018-05-18 20.19.29

Innan vi åkte till gården tog vi en sväng förbi västra udden och såg solen gå ner. Jösses så vacker hon kan vara, Moder Natur.

2018-05-19 08.51.57

När vi anlände till ön och mottogs av en kör av bräkande får så tvingade jag Nathalie att visa mig fårhagen först.

Eller. Först höll jag på att trilla i sjön. Nathalie varnade mig för att bryggan var lite.. sjunkvänlig och att jag skulle snabba mig. Och i paniken så hamnar jag med en fot på bryggan och en i båten – och då börjar så klart båten glida ut från bryggan. Helvete!! I sista sekund lyckades jag med kraft från panik och ”datorn får inte hamna i sjön!!!” få med mig foten över på bryggan och in på land. Geez. Nathalie höll så klart på att kissa på sig av skratt. Ändå rimligt!

Men till fårhagen. Vilken lycka! En hel skock av får och lamm som rusade emot oss! Leia blev livrädd så henne fick vi binda utanför hagen men jag gosade loss så mycket jag orkade. Myggen var dock helt vansinniga så det blev en kort mysstund innan vi kröp upp i soffan med en kopp te och surrade oss trötta.

2018-05-19 08.56.37

På lördagsmorgonen åt vi frukost och sedan begav vi oss ner till fårhagen igen. Leia vågade sig in och hälsade på fåren men det blev lite ombytta roller när fåren istället började jaga Leia! Haha, påminde så mycket om videon med ”vallhunden” jag spelat om och om igen, SÅ hysteriskt kul!

2018-05-19 08.51.30

Sedan var det mycket kel. Både fåren emellan men jag hittade också två egna gosisar!

Titta på dem!! Så otroligt ljuvliga!

Brorsan blev lite rastlös men Ullis bara stod där hos mig hur länge som helst och myste. Andades mig i ansiktet och buffade lite lätt på mig när jag slutade klia.

Maten för själen detta var alltså.

2018-05-19 08.58.17

Det här lammet hade också fokus på mat! Så pass att han låg i den. Latheten når nya nivåer, jag gillar det!

2018-05-19 09.10.29

Och sedan såg den mest ut så här. Häng i skuggan.

2018-05-19 19.56.48-2

Dagen spenderades med att måla ett rum i huset, rensa hela köksträdgården på ogräs och sedan på kvällen när solen gick ner skulle jag och Nathalie fota ny header till hennes blogg (titta så fint det blev!) Och den här bilden ser ju väldigt rofylld och mysig ut eller hur? Låt oss bara säga att den inte är representativ för plåtningen, haha!

2018-05-19 19.43.45-2

Att få alla fåren åt samma håll och ens få hästarna till hagen var en kamp, vi lockade med foder samtidigt som Nathalie fick fårklövar på sina bara fötter, klev på tistlar och allt detta medan tusentals mygg surrade runt oss. Det var så galet att man var tvungen att skratta åt det. Och vet ni det bästa? Allt finns på video..

2018-05-19 20.01.59

När vi satte Nathalies bild fick jag själv några minuter i rampljuset! Här har jag precis bara slängt hinken med mat åt sidan (fåret till vänster har fått upp vittringen!) och bara gapar till Nathalie ”Nu! Fota nu!!!”. Haha, det glammiga blogglivet!

2018-05-19 20.05.38-1

2018-05-20 10.15.37

Det här livet på Lindö. Det är som en egen värld, en värld där alla har ett syfte, alla har ett jobb. Alla lever i total harmoni och det finns alltid något att göra. Och det finns ett lugn som ligger som ett täcke över ön. Det är verkligen en dröm.

2018-05-20 10.13.59

Och att ha en häst som Flicka i närheten, en liten shettis som bara puffar och buffar och myser. Dröm.

2018-05-20 11.07.37

Och innan jag åkte hem fick jag också stifta bekantskap med den här toffskycklingen! Ingen aning vad de hette egentligen men hur ball?! Sådana här ska jag också skaffa på min alldeles egna ö-gård. En dag.

Tack Nathalie, Anders och alla fina djuren för en underbar helg!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

9 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Bubbel och universum

Det här är den bästa typen av kväll jag kan tänka mig. Vänner, bubbel, hemlagad mat, en soffa och diskussioner om Hells Angels, hångel och

Lucka nummer 19: ”En vän jag vill hylla”

Dagens lucka i Johanna Kajsons julkalender handlar om ett hylla en vän. Det här med att hylla sina vänner och berätta för dem vad de betyder för

Midsommar på Ulvön

Hej och välkommen till årets midsommarinlägg! Midsommarhelgen spenderades enligt tradition (tre år i rad är ändå tradition va?) på Ulvön. Dock hängde vi i år

När jag vill allt men kroppen vill inget

Jag hade så många planer idag. Jag skulle skriva, äta lång frukost och sedan skulle jag möta upp Sanna, glida runt på Nytorgsfesten och sedan