Skotertur på fjället

Skotertur på fjället

Måndag i Stockholm och jag drömmer mig tillbaka till Åre, Winter Workation och en helt annan måndag för två veckor sedan då Åreguiderna tog med mig och sisådär tjugo andra glada InoS-medlemmar ut på skotersafari!

2018-01-29 12.35.40

Jag har ju bara kört skoter en gång tidigare och det var under förra årets Winter Workation. Sådana här traditioner kan jag leva med, så att säga! I år startade turen i Åre Björnen och så tog det fart upp mot fjället. Kul med en helt annan tur jämfört med förra året då vi ju började med att åka över Åresjön.

Jag älskar skoter, att kunna ta sig till platser man annars inte når och dessutom får fart och fläkt på köpet!

180129 - Dag 2 - Skoter

Vi hittade dock en annan sjö som vi swishade över – ÅH va kul att dra på lite på gasen! Vädret var inte lika soligt och fint som förra året men nästan mer trolskt och mysigt med dimman över fjället.

180129 - Dag 2 - Skoter

Jag började köra och Sanna satt bak på min skoter. Hon matchade dessutom väldigt bra, snyggt jobbat Mumin!

180129 - Dag 2 - Skoter

Som ett lämmeltåg kröp vi fram (eller röt vi fram, speciellt tysta är inte de här mackapärerna) bland snötäckta granar och frostiga björkar. Granarna ser inte ens gröna ut, utan svarta, som ett photoshoppat landskap.

180129 - Dag 2 - Skoter

Och plötsligt så var vi framme uppe vid Fröå Gruva där vi gjorde upp eld och fikade. SÅ MYS.

180129 - Dag 2 - Skoter

180129 - Dag 2 - Skoter

Och självklart skulle bloggarna fota!

180129 - Dag 2 - Skoter

Hjälmhår (och hjälmpanna). <3

180129 - Dag 2 - Skoter

Så här glad var jag (också väldigt glad över att få till den perfekta hoppbilden!)!

180129 - Dag 2 - Skoter

Jag kallar detta verk med det perfekta ljuset för ”Amanda och Elden”.

180129 - Dag 2 - Skoter

Kaffe i kåsa och kanelbullar. Alltså nu fattar jag verkligen grejen med utflykter!

180129 - Dag 2 - Skoter

Efter sisådär en kvart var det dags att ta sikte på dalen igen.

180129 - Dag 2 - Skoter

Jag och Sanna bytte plats så hon körde och jag satt bak och filmade och fotade. Av någon anledning hade det blivit väldigt ”hoppigt” i skoterspåret av vårt lilla gäng så hela vägen ner var ganska skuttig och vi skojade till det och sjöng ”boom boom boom boom” (ni vet Vengaboys?) för full hals.

180129 - Dag 2 - Skoter

Och det var den finfina skoterturen, tack Åreguiderna för en grym dag!

4 svar

  1. Så härliga bilder!!! Älskar att åka skoter. Något jag ofta tänker på när det kommer till friluftsliv / vildmarksliv / vinteraktiviteter är kläder för plus size! Jag hittar aldrig något snyggt att ha på mig, märken stannar vid 44 / 46. Många företag ligger så mycket efter när det kommer till sånt? Om det fanns kläder för större människor så vi kunde njuta av naturen lika mycket som norm-smala hade vi nog sett så många fler ute i spåren! Idk, tänker mycket på detta då det påverkar mig enormt.

    1. Jag håller helt med, det är sorgligt är vad det är. De enda kläderna jag hittat är från Ellos och det är det jag håller mig till. Trist men sant! De har iaf bra utbud. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En smak av landet

Något av det bästa som finns med att hänga på landet är att man kan gå ut på gården och äta saker, rakt från mark

Örnsköldviks Allehanda Linda Hörnfeldt

Allehanda på besök

Förra veckan var Izabelle från lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda och hälsade på i Kvaved! Jag fick ett sms dagen innan om att de ville göra ett

Balesudden

Dagsvandring till Balesudden

Härom veckan åkte jag, mamma och morbror Roger iväg på en dagsvandring ut till Balesuddens naturreservat. Balesudden är en halvö som ligger ungefär en mil