500 million friends

I United States Postal Services gamla lokaler på Prince Street i SoHo ligger numera Apples downtown flaggskeppsbutik. Två våningar av vittvittvitt, luftiga ytor, massor med iPads och lika många anställda. Galet många anställda alltså.

Detta var idag bakgrunden för Apples initiativ ”Meet the filmmaker” som idag hade bjudit in den fantastiske regissören David Fincher och skådespelaren Jesse Eisenberg för att prata om deras nya film ”The Social Network”, filmen om hur Facebook startades. Filmnörd som jag är så älskade jag varje sekund av tiden de pratade om bearbetning av manuset (som geniet Aaron Sorkin skrivit), hur Fincher skrapade ihop 99 tagningar av en och samma scen och hur castingen av Jesse gick till. Själv var han så kissnödig under hela mötet så han minns inget. Skön kille.

Fincher var alldeles lagomt arrogant och efter att ha sett ett klipp från filmen som uppenbarligen skulle innehållit något som inte lämpar sig för Apples besökare sa han ”Did you really have to bleep that for the Apple Store? Fuck!”.

Jorå. Såatt.

Om det finns något jag älskar mer än filmmakare prata om att göra film så är det att höra skådespelare prata om hur de tar sig under skinnet på en karaktär, hur de tänker för att bli den personen utan att bli den personen. Och Eisenberg hade några riktigt bra poänger i sin teknik. Ni minns den där lilla stunden då jag skulle bli skådis? De ryckte lite i den nerven idag igen.

Nu blev jag väldigt sugen på att kika på ”In the actors studio”.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Förra onsdagen.

Förra onsdagen hoppade jag på ett supersnabbt tåg söderut. Jag hoppade av i Linköping där de har en gul och fin stationsbyggnad och en ljusren