550 meter av kärlek

Från Wallingatan till Åhléns är det tydligen 550 meter. Det är en siffra som media flitigt rapporterat. ”Den 550 meter långa vansinnesfärden” har den kallats. En dryg halv kilometer som lastbilen körde, sicksackade sig fram längs med Drottninggatan och mejade ner allt i sin väg. Dödade fyra människor och en hund.

Samma sträcka gick jag idag, tillsammans med Carin. Men den här gången var sträckan kantad av kärlek. Längs med vägen fanns otaliga platser överösta med blommor, ljus, mjukdjur och lappar. Människor som i tystnad stannade för att reflektera och sörja de bortgångna och stadens forna oskuld.

Klockan 12 idag hölls en nationell tyst minut och jag spenderade den tillsammans med hundratals andra utanför Åhléns. Efteråt gick jag runt i området och bara kände. Läste på kort och såg poliserna överösas av kärlek. Så jävla mycket kärlek som Stockholmarna visat dessa senaste dagar, det gör mig så varm inombords.

Kärleken vinner alltid. 

// 39/100

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

7 svar

 1. När jag ser bilderna önskar jag att jag varit där, det finns liksom inget så fint som när människor samlas och mitt i sorgen ger en massa hopp.
  Vi hade i alla fall en tyst minut på Linköpings universitet vilket jag är glad över. Det kändes fint att alla stannade upp en stund !

 2. Så himla fint att läsa detta <3
  Vi hade en tyst minut på jobbet igår, och man blir verkligen såååå berörd.
  De flesta har vi ju nån som bor i Sth och jag har min bror och hans sambo och min mans moster. De hörde sanbbt av sig och meddelade att de var ok.
  Men man känner sig väldigt skakad av det här…
  Ta hand om dig!
  Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 35-38 | Var tog september vägen?

Jag måste erkänna att det är på skakiga ben jag tar mig an bloggandet igen. Kommer jag ens ihåg hur man gör? Det känns himla

Elin, Clara och jag på Stora Influencerpriset

Ensam är inte stark

Ibland är man med kollegorna på flott kalas. Elin, Clara och jag på Stora Influencerpriset. Att jobba som influencer kan se ut som världens mest