Årets första dopp – i havet!

Årets första dopp – i havet!

180507 - Löyly

Typ 70 grader varmt i bastun och 7 grader varmt i vattnet – då är det här fejset rimligt.

Hallå vänner, jag är i Finland! Jag anlände till Helsingfors igår eftermiddag och tog mig alldeles själv från flygplatsen och hela vägen till hotellet med kollektivtrafik. Det är sådana gånger jag blir lite extra stolt över mig själv och min totala brist på lokalsinne.

(Det faktum att exakt resväg, nummer på spårvagn etcetera stod i ett mail från konferensarrangören, det behöver vi väl inte prata mer om va?)

180507 - Löyly

180507 - Löyly

Jag bor på 13:e våningen på Clarion Hotel Helsinki, ett hotell som bara är nått år gammalt och ligger i hamnen bara ett stenkast från färjorna. Glashissarna är svindlande och så även den här utsikten. Golv-till-tak-fönster!!

Det är även här på hotellet som PING, konferensen jag ska prata på idag, äger rum!

180507 - Löyly

Som alltid när jag bor på hotell började jag med att packa upp (ironiskt med tanke på att det tar mig en vecka att packa upp när jag kommer hem) och bo in mig. Dresscoden för konferensen är ”sparkle with color” så jag satsar på färg!

180507 - Löyly

Sedan kom Rania! Hon bor på samma hotell och ska på samma konferens och knackade på med öl och ett glatt humör. Det måste man ju bara älska.

180507 - Löyly

180507 - Löyly

180507 - Löyly

Efter att ha hängt på mitt rum i sisådär en timme så var det dags för konferensens första happening – en afton på Löyly! Det blir nog inte mer finskt än så här. Vi snackar alltså en bastu/restaurang med magisk havsutsikt. Man bastar och äter mat och badar i havet. Lite som ett svenskt spa men med fokus på bastu och havsbad snarare än pool och massage.

Kvällen inleddes med mingel ute på terassen med björksavsdrinkar med lingon. Jag trodde björksav skulle vara lite tjockare och smaka sött men det smakade mest vatten faktiskt.

180507 - Löyly

Jennifer var med! Hon bor ju i Helsingfors så himla mysigt att vara på hennes hemmaplan.

180507 - Löyly

Och Jennifers nya poddpartner Malin som jag bara blev blixtförälskad i. Så härlig person!

180507 - Löyly

Inna hälsade oss välkomna och bjöd sedan in oss till middag och bastu – ordningen var valfri. Vi valde maten först då vi var helt utsvultna och vi blev inte besvikna. Supergod mat och en fin Valpolicella till det – NOM.

180507 - Löyly

180507 - Löyly

180507 - Löyly

Sedan var det dags för bastu! Och självklart måste bastu kombineras med ett iskallt dopp i havet. Så så blev det – tre gånger om! Det här med kallbad är fan magiskt – man känner aldrig så mycket att man lever och det pirrar i kroppen! Och iskallt saltvatten blir en sådan mindfuck, när man annars badar i saltvatten brukar det ju vara varmt och längre söderöver.

180507 - Löyly

En alldeles utmärkt start på de här dagarna i Finland. Idag kör vi influencerkonferens hela dagen där jag ska sitta med i en panel. Vi hörs senare!

Badbilder fotade av fina Rania!

6 svar

    1. Eller hur!! Jag brukar vara den här som, om jag badar så vill jag ligga i och plaska i en halvtimme. Men det här fungerar ju det med! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Glad midsommar!

Kikar bara in en snabbis för att säga GLAD MIDSOMMAR!  Jag firar denna livets högtid ute på Sandvikens fiskeläge på Ulvön. Just nu sitter vi

42. Svaret på allt.

42. Känns ungefär som 41. Fast kanske lite bättre. Jag ser fram emot 42. Om de senaste två åren, de efter 40, får vara någon

Tårtprovning på Märta & chokladbiten

Tårtprovning hos Märta och chokladbiten

På mors dag fick mamma en present av mig och Johan som var lite annorlunda, och massivt sockerchockande – vi bjöd nämligen med henne på