Jag har blivit moster!

Jag har blivit moster!

Foto 2021-05-09 16 00 00

Jag har blivit moster! 

I onsdags kväll kom han, via akut kejsarsnitt (allt gick bra egentligen, han försökte bara komma ut på ett extra bökigt sätt, med näsan först) på Umeå sjukhus klockan 18.22. Min lillasysters förstfödde son och min första systerson, lille Vilmer.

Han var ”3425 g och 50 cm kärlek ❤” som Anna skrev på Facebook.

Igår fick jag träffa honom för första gången. Han är perfekt.

Foto 2021-05-09 11 53 56

Kolla liksom! Den lille överläppen. Den lille näsan. Den lille skrynklige handen.

210509

Mormor Lotta var också med så klart. Hon tog honom direkt när vi kom, han var lite ynkig och hon fick honom lugn på en gång. Magisk är hon, mormor.

Foto 2021-05-09 14 48 04

Sedan tog jag över och lämnade inte tillbaka honom på några timmar. Lade filten som mormor virkat över honom och han somnade som en stock. Mamma och Anna fixade i huset och jag låg på soffan med en sovande bebis på bröstet och det var helt helt magiskt.

De där små andetagen och de små fingrarna som skrapar lite på en. Min livmoder ajaj.

210509

Sedan skulle det bytas blöja och det var inte populärt. Men då fick vi mysa med små bebistår en stund så vi var nöjda.

210509

Tycker allt han är lite lik sin morfar.

Foto 2021-05-09 16 25 15

Efter att han hade legat hos mig och grissovit ett par timmar la jag ner honom här en stund och han låg där i säkert 10 minuter innan han kopplade att han inte låg någon och började gny igen.

Välkommen Vilmer. Jag är redan så himla kär i dig.

6 svar

  1. Åh, stort grattis! Så mysigt! Syskonbarn är verkligen magiska små varelser. Min andra brorson, som jag dessutom fick äran att bli fadder för, kom till oss på midsommarafton förra året. Också under lite mer dramatiska former än önskat. Men vilken ära det är att få vara med på hans resa genom livet. Har inga egna barn så njuter till fullo av dessa små liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Om att skaffa barn. Själv.

Igår fyllde jag 38 år. Och nu har jag bestämt mig. Jag vill ha barn. Det här beslutet är något som är långt ifrån självklart

Isig utflykt till Ögeltjärnsberget

Hej måndag! Hur har din helg varit? Min har fyllt på pluskontot rejält då jag haft två av mina finaste vänner på besök från Stockholm,

Bland bensindoft och rusande motorer

När jag var liten, typ i tonåren, hängde jag mycket på biltävlingar. Min morbror har varit aktiv i Öviks motorklubb och rallyklubb så länge jag