Jag har blivit moster!

Jag har blivit moster!

Foto 2021-05-09 16 00 00

Jag har blivit moster! 

I onsdags kväll kom han, via akut kejsarsnitt (allt gick bra egentligen, han försökte bara komma ut på ett extra bökigt sätt, med näsan först) på Umeå sjukhus klockan 18.22. Min lillasysters förstfödde son och min första systerson, lille Vilmer.

Han var ”3425 g och 50 cm kärlek ❤” som Anna skrev på Facebook.

Igår fick jag träffa honom för första gången. Han är perfekt.

Foto 2021-05-09 11 53 56

Kolla liksom! Den lille överläppen. Den lille näsan. Den lille skrynklige handen.

210509

Mormor Lotta var också med så klart. Hon tog honom direkt när vi kom, han var lite ynkig och hon fick honom lugn på en gång. Magisk är hon, mormor.

Foto 2021-05-09 14 48 04

Sedan tog jag över och lämnade inte tillbaka honom på några timmar. Lade filten som mormor virkat över honom och han somnade som en stock. Mamma och Anna fixade i huset och jag låg på soffan med en sovande bebis på bröstet och det var helt helt magiskt.

De där små andetagen och de små fingrarna som skrapar lite på en. Min livmoder ajaj.

210509

Sedan skulle det bytas blöja och det var inte populärt. Men då fick vi mysa med små bebistår en stund så vi var nöjda.

210509

Tycker allt han är lite lik sin morfar.

Foto 2021-05-09 16 25 15

Efter att han hade legat hos mig och grissovit ett par timmar la jag ner honom här en stund och han låg där i säkert 10 minuter innan han kopplade att han inte låg någon och började gny igen.

Välkommen Vilmer. Jag är redan så himla kär i dig.

6 svar

  1. Åh, stort grattis! Så mysigt! Syskonbarn är verkligen magiska små varelser. Min andra brorson, som jag dessutom fick äran att bli fadder för, kom till oss på midsommarafton förra året. Också under lite mer dramatiska former än önskat. Men vilken ära det är att få vara med på hans resa genom livet. Har inga egna barn så njuter till fullo av dessa små liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Det är fredag och jag är sorgsen

Tjenamors och glad fredag på dig! Men i ärlighetens namn är jag inte så glad. Jag har varit rätt låg i ett par veckor nu.

Vlogg: Kontorsmakeover!

ÄNTLIGEN! Efter att ha bott i huset i ett drygt halvår har jag äntligen fått ordning på kontoret. Häng med när jag flyttar om, packar

Älgens Hus

En dagsutflykt till Älgens hus

Utanför Bjurholm i Västerbotten, ca 6 mil från Umeå, finns en magisk plats. Den heter Älgens Hus och är Sveriges och Europas första älgpark där