Skottland – Det blåser på toppen

Skottland – Det blåser på toppen

180614 - Cairn O' Mount

Efter dryga två dagar i Cairngorms nationalpark i centrala Skottland tog vi sikte söderut, tillbaka mot Edinburgh. På vägen såg vi till att klämma några av Angelicas bästa Skottlandstips – bland annat fantastiska Cairn O'Mount, ett högländerna i miniatyr!

Cairn (som passande nog betyder ”röse”, vilket får mig att undra hur länge den där stenhögen legat där) O'Mount är ett bergspass (typ) med helt vidunderlig 360 graders utsikt över bergen och dalarna runtomkring och precis som i stort sett alla naturupplevelser under den här resan tog den andan ur en – men här mer bokstavligt talat.

180614 - Cairn O' Mount

180614 - Cairn O' Mount

Precis den dagen när vi körde över bergen drog en storm igenom området och det blåste något helt vansinnigt! Redan när vi satt i bilen kände vi hur den kastade men så klart måste den här dårdimpen ändå gå ur bilen för att verkligen omfamnas av utsikten (och stormen).

180614 - Cairn O' Mount

180614 - Cairn O' Mount

Det ser inte så farligt ut här men jag fick verkligen anstränga mig för att stå still och i motvind gick det nästan inte att andas, det kändes som när jag hoppade fallskärm – det blir liksom för mycket luft!

20180614 - Cairn O' Mount

Jag vet inte om man fick men jag byggde på röset med den lilla stenen högst upp. Jag trodde den skulle blåsa ner på en gång men den stod kvar när vi åkte!

2018-06-14 15.26.14

20180614 - Clatterin Brig

Sedan åkte vi nedför berget och hit, till den här urgulliga lilla restaurangen Clatterin Brig med vansinnesgoda efterrätter. Jag försökte flirta med de ulliga kossorna men de var inte intresserade så då åkte vi vidare istället. Och var får ni veta en annan dag!

2018-06-14 15.26.58

Se alla mina inlägg från Skottlandsresan här!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Kvaved mamma och Leia

Grillkväll i Kvaved

I fredags var vi i Kvaved, lite som vanligt den här sommaren. Vädret var helt ljuvligt, inte alls som vanligt den här sommaren. Leia gjorde

Att bygga ett trädäck

I flera somrar nu (eller de fyra som jag bott här) har jag längtat efter att ha ett trädäck i trädgården. På verandan har jag

Vecka fyra

HEJ bloggkompisar! Hur mår ni? Jag vet, jag ligger så rackarns efter med bloggen och har också en liten bloggexistentiell kris just nu (jag har

Göteborgstips! Herbarium i Palmhuset

När jag var i Göteborg förra veckan passade jag på att slinka in till Trädgårdsföreningen och Palmhuset! Kan du förstå att jag, som ändå bodde