Verktyg till din digitala business

Rekommenderade av La Linda

Verktyg för din digitala business för olika uppgifter finns tretton på dussinet och att testa och utvärdera en massa olika verktyg när man inte vet var man ska börja tar tid, energi och, ärligt talat, innebär ofta en alldeles för stor dos frustration för att det ska vara värt det.

Så därför har jag gjort jobbet åt dig!

Här nedan tipsar jag om verktyg, program och produkter som jag rekommenderar efter att ha testat och använt dem under en längre tid – så att du slipper frustrationen!

ConvertKit
E-postmarknadsföring

ConvertKit

ConvertKit är det verktyg jag använder för e-postmarknadsföring sedan hösten 2019. Det är ett kraftfullt verktyg för dig som behöver kunna segmentera dina prenumeranter, sätta upp automationer men också bara hålla kontakt med din publik. Mitt #1 rekommenderade verktyg!

E-postmarknadsföring

Mailchimp

Är du nybörjare inom e-postmarknadsföring är Mailchimp ett väldigt bra verktyg. Enkelt, to-the-point och de första 2000 prenumeranterna är gratis. Även enkelt att exportera kontakterna om du senare vill byta verktyg.

Kajabi
Onlinekurser

Kajabi

Kajabi använder jag för att sälja mina digitala produkter, som min onlineutbildning Social Brand Lab. Det är ett komplett verktyg för att kunna sälja din kunskap online!

Projekthantering

Asana

För att hålla ordning i min business använder jag projektverktyget Asana. Här håller jag koll på alla pusselbitar och försöker göra så gott jag kan för att saker inte ska trilla mellan stolarna. Perfekt om man är ett mindre team! Gratisversionen räcker långt.

Projekthantering

Trello

För att hålla ordning i min business använder jag projektverktyget Asana. Här håller jag koll på alla pusselbitar och försöker göra så gott jag kan för att saker inte ska trilla mellan stolarna. Perfekt om man är ett mindre team! Gratisversionen räcker långt.

Dropbox
Filhantering & backup

Dropbox

Min hårddisk online. Hela min dator är speglad mot Dropbox och synkar i realtid så OM (Gud förbjude) min dator skulle krascha och allt skulle försvinna så ligger det kvar i Dropbox. Som en Time Machine fast online. Också perfekt för att dela filer.

Google Drive
Filhantering & backup

Google Drive

Alla textdokument och spreadsheets som jag och mitt team jobbar på ligger i Google Drive så att vi med enkelhet kan jobba tillsammans på ett dokument samtidigt i realtid.

1 Password
Säkerhet

1Password

Är du en sån som har samma lösenord på alla dina onlinetjänster? Känns inte supertryggt va? Jag använder 1Password för att skapa unika och säkra lösenord och behöver bara komma ihåg ETT. Synkar till mobil och surfplatta också.

Ecamm Live
Live streaming

Ecamm Live

När jag sänder live eller kör webinars på Facebook, YouTube eller liknande använder jag alltid ECamm Live. Ett grymt verktyg som gör att jag kan dela skärm, ha med en gäst och schemalägga livesändningar superenkelt.

Flickr
Fotohantering/backup

Flickr

Flickr är min bildbank. Här har jag i stort sett HELA mitt fotoarkiv (just nu ca 27 000 bilder) som jag sedan hämtar in till bland annat bloggen. Också enkelt om man vill dela eller visa upp bilder för tredje part.

Oderland
Webbhotell

Oderland

Ett bra webbhotell är brutalt viktigt för mig. Min blogg och min företagssajt är båda byggda i WordPress och ligger hos Oderland sedan ett gäng år tillbaka. Snabb och grym support har de också!

Canva
Grafik & design

Canva

Ett designverktyg för dig som inte är designer! Här finns massor med färdiga mallar och du kan spara egna och dela med ditt team. Skapa bilder till sociala medier, e-böcker och nedladdningsbara pdf:er utan problem.

Later
Schemaläggning på Instagram

Later

Jag schemalägger i stort sett alla mina inlägg på Instagram med Later. Här kan du se hur feeden kommer se ut med dina tilltänkta bilder, skriva inläggstext (med radbrytningar!!) och spara kluster av hashtags till framtida inlägg. Du kan även svara på kommentarer!

Buffer
Schemaläggning i sociala medier

Buffer

Med Buffer schemalägger jag inlägg till Facebook och LinkedIn. Verktyget räknar också ut vilken tid på dagen som är bäst för just tid att posta inlägg.

Statistik för Instagram och YouTube

Social Blade

På Social Blade får jag en överblick av min statistik för Instagram och YouTube, se snitt för engagemang och hur många som följer/avföljer mig per dag. Du kan även se andras statistik och därmed kunna göra research på influencers eller göra konkurrensanalys.

Audacity
Ljudredigering

Audacity

Audacity är ett gratis verktyg för att redigera ljud och det har jag använt i fem år för att redigera båda mina poddar och andra ljudklipp. Enkelt och basic!

Final Cut Pro
Videoredigering

Final Cut Pro X

Videoredigeringsprogram extraordinaire för Mac. Allt du kan tänkas behöva för att klippa video till sociala medier, YouTube och andra typer av presentationsvideos för din business.

Blue Yeti
Ljudinspelning

Mikrofon: Blue Yeti

Yetin från Blue har jag använt sedan jag startade min första podcast ”We Are Influencers” 2015 och den är still going strong. Rimligt pris och riktigt bra ljud (även om man är lite kräsen!).

Zoom
Ljudinspelning

Mikrofon: Zoom H2n

Den andra mikrofonen jag har och använder varje vecka när jag spelar in ”Vad fan håller jag på med?!” med Alexandra Bylund är denna, Zoom H2n. Liten, smidig och prisvärd!

Studiobelysning

Ring Light: Godox LR160

Jag har en ring light, en Godox LR160 som är kombinerat med ett FotoBestway 8008K belysningsstativ, de kommer i samma paket. Lampan går också att köpa separat. Steglös ljusstyrka och färgtemperatur.

Ring light Kjell och company
Ringbelysning

Hama Spotlight Foldup 10,2”

Smidig ring light för bord som du kan sätta fast mobilen i.  Både ljusstyrka och vitbalans kan justeras för att få perfekt ljus oavsett ljuset i rummet. Samt lätt att packa ihop och ta med!

Stativ

Linocell Selfie-stick

Älskar denna selfie stick som jag främst använder som stativ för min telefon när jag ska köra en live eller ha ett möte från telefonen. Den har dessutom Bluetooth-avtryckare så att du kan ta bilder på längre avstånd.

Kamera

Sony ZV-1

Profilerad som ”made for vlogging” och precis vad jag saknat! En vloggkamera MED mikrofoningång och supersnabb autofokus. 

Webbkamera

Logitech C920 Pro Stream Webbkamera

Har haft den här webbkameran i många år och är supernöjd! Spelat in webbutbildningar med den och gör alla mina livesändningar och webinar med den.