La Lindas favoritverktyg

Verktyg för din digitala business för olika uppgifter finns tretton på dussinet och att testa och utvärdera en massa olika verktyg när man inte vet var man ska börja tar tid, energi och, ärligt talat, innebär ofta en alldeles för stor dos frustration för att det ska vara värt det.

Så därför har jag gjort jobbet åt dig!

Här nedan hittar du de verktyg, program och produkter som jag använder varje dag i min business. 

Program & mjukvara

Kajabi

Kajabi​ - Onlineplattform

Kajabi använder jag för att sälja mina digitala produkter, som min onlineutbildning Social Brand Lab. Det är ett komplett verktyg för att kunna sälja din kunskap online!

Med min länk får du testa Kajabi gratis i 30 dagar (vanligtvis är det bara 14).

ThriveCart - Betallösning

ThriveCart är en betallösning som främst är designad för onlineföretagare och företag som säljer digitala produkter eller prenumerationer. TC erbjuder också att man huserar sin onlinekurs eller digitala produkt på plattformen MEN det har jag själv inte testat. Dock erbjuder de både momskvitton OCH Klarna, något som var avgörande för mig.

Canva - Grafik & design

Ett designverktyg för dig som inte är designer! Här finns massor med färdiga mallar och du kan spara egna och dela med ditt team. Skapa bilder till sociala medier, e-böcker och nedladdningsbara pdf:er utan problem.

ConvertKit

ConvertKit - Maillista

ConvertKit är det verktyg jag använder för e-postmarknadsföring sedan hösten 2019. Det är ett kraftfullt verktyg för dig som behöver kunna segmentera dina prenumeranter, sätta upp automationer men också bara hålla kontakt med din publik.

Later - Contentplanering

Jag schemalägger i stort sett alla mina inlägg på Instagram med Later. Här kan du se hur feeden kommer se ut med dina tilltänkta bilder, skriva inläggstext och spara kluster av hashtags till framtida inlägg. Du kan även svara på kommentarer!

Cockatoo - Transkribering

Cockatoo tar hjälp av AI till att transkribera videos och ljudfiler supersnabbt och SÅ bra, nästan inga felstavningar eller feltolkningar. Och så pratar jag snabbt och mycket svengelska! Jag använder för svenska men finns för 90+ språk.

Manychat - IG Automation

Med hjälp av ManyChat får jag med hjälp av automation fler leads och försäljning via Instagram. En game-changer inom marketing automation!

Ecamm Live - Streaming

När jag sänder live eller kör webinars på Facebook, YouTube eller liknande använder jag alltid ECamm Live. Ett grymt verktyg som gör att jag kan dela skärm, ha med en gäst och schemalägga livesändningar superenkelt.

Oderland - Webbhotell

Ett bra webbhotell är brutalt viktigt för mig. Min blogg och min företagssajt är båda byggda i WordPress och ligger hos Oderland sedan ett gäng år tillbaka. Snabb och grym support har de också!

Asana - Projekthantering

För att hålla ordning i min business använder jag projektverktyget Asana. Här håller jag koll på alla pusselbitar och försöker göra så gott jag kan för att saker inte ska trilla mellan stolarna. Perfekt om man är ett mindre team! Gratisversionen räcker långt.

Final Cut Pro X

Videoredigeringsprogram extraordinaire för Mac. Allt du kan tänkas behöva för att klippa video till sociala medier, YouTube och andra typer av presentationsvideos för din business.

Audacity - Ljudredigering

Audacity är ett gratis verktyg för att redigera ljud och det har jag använt över sju år för att redigera båda mina poddar och andra ljudklipp. Enkelt och basic!

Kameror & mikrofoner

Kamera: Sony ZV-1​

Profilerad som "made for vlogging" och precis vad jag saknat! En vloggkamera MED mikrofoningång och supersnabb autofokus. 

DJI Osmo Pocket 3 Creator Combo

Äntligen har jag hittat en värdig vloggkamera! Osmo Pocket 3 (Creator Combo) har gimbal (=stabil!) facetracking (följer efter dig när du rör dig!) och mygga som kopplar upp sig automatiskt. Så smidig - OCH bra bildkvalitet!

Mikrofon: Shure MV7

USB-mikrofon för podcasting, live streaming & bara lite bättre möten! Jag använder den till allt mitt kursmaterial och mina podcasts. Älskar den!

Webbkamera: Logitech Brio 500

Basic extern webbkamera, full HD, 1080p upplösning, automatisk ljuskorrigering, dubbla mikrofoner med brusreducering och vidvinkel.

Zoom

Mikrofon: Zoom H2n

Den andra mikrofonen jag har är denna, Zoom H2n. Liten, smidig och prisvärd!

Mikrofon: Røde VideoMicro

En mycket smidig riktmikrofon för video och DSLR-kameror. Passar de allra flesta kameror som ger spänning ut via 3,5 mm mikrofoningången.

Ljus & Stativ

Micstativ: Elgato Wave

Fantastisk mikrofonarm med låg profil, kabelkanaler och  skrivbordsfäste. Perfekt till poddsändning man också streaming och möten då den inte täcker kroppen utan ligger under axelnivå.

Elgato Key Light

Jag har två sådana här LED-panellampor med justerbar färgtemperatur och som du kan skruva fast i skrivbordet - väldigt smidigt och tar ingen plats! Går att koppla till datorn med wifi så att du kan styra lamporna med en app eller via stream deck. 

Joby GripTight MagSafe Stativfäste

Älskar denna! Bara smacka på min iphone då den har MagSafe och går att sättas ovanpå vilket standardstativ som helst. Vrid "käftarna" för att välja mellan att "bara" sätta fast med MagSafe eller även med "käftarna". 360 grader rotation mellan horisontellt och vertikalt läge.

Ulanzi MT-16
smartphonestativ​

Utdragbart stativ, 45 cm med minikulhuvud och montering med skruv som passar en vanlig kamera. Den har plats att montera ex en extern lampa.

Jag använder det här tillsammans med Joby GripTight MagSafe Stativfäste här intill

Joby GripTight MagSafe Wall mount väggfäste

Joby GripTight Magsafe Väggfäste

Samma typ av MagSafe-fäste som ovan men denna variant har jag satt fast på min spegel i badrummet! På så sätt kan jag sända live, köra videosamtal eller titta på video medan jag sminkar mig. Älskar den!