En sommarlista.

Jag inspireras av Sandra och berättar lite om vad jag tänker om den stundande sommaren. 

Mina planer för sommaren:
Vara i Kvaved (vårt sommarställe) utanför Övik så mycket jag hinner. Där emellan ska jag åka till Almedalen, hålla workshop på ett popkollo, hänga på uteserveringar i Stockholm, åka husbil runt i Norrland, gå massor i skogen med Leia och jobba en jädra massa i skuggan.

Bästa sommarstället:
Hammocken i Kvaved i juli, mitt vardagsrum under ett åskväder i augusti, en väns bakgård med grillen igång en ljummen kväll och plaskande i någon slags vatten när det är tillräckligt varmt.

Favoritsommarblomman:
Syrén. Vet ej om de räknas som sommarblomma eller ens blomma men säger syrén ändå för luktar SÅ mycket sommar.

Här badar jag helst:
Någonstans där vattnet är klart, det inte är mycket folk och man kan hoppa från en brygga. De bästa baden är supertidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Hur länge ska du vara ledig?
Ehm, ledig? What is this you speak of? Som entreprenör och frilansare är det här med sammanhängande ledighet inte något som existerar utan jag planerar, som förra året, att ta mikrosemestrar. Några utflykter här och där och jobb i hängmattan som jag tänkt installera. Ändå inte fy skam.

Vad ser du mest fram emot?
Almedalen med skräckblandad förtjusning. Ingen aning vad jag gett mig in på! Och att bara ladda batterierna och lata jobbdagar i hammocken med kaffekoppen (och djuren) som enda sällskap.

Vad kommer du köpa inför semestern?
Varenda sommar är jag så sjukt dåligt förberedd. Jag behöver någon slags sandaler och shorts. Åh vad jag hatar att stresshoppa.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Jag håller på att sätta ihop en sommarsvängig lista, vi får se var den hamnar någonstans. 

Favoritsommardoft:
Nyklippt gräs och saltvatten.

Hur kommer du att göra dig illa?
Jag tänker att jag inte ska göra illa mig så mycket? Tänkte säga brustet hjärta men håller mig borta från det i år med tror jag.

Vad oroar du dig för?
Att sommaren ska försvinna och jag ska känna att jag inte njöt tillräckligt.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Jag tänker att sommaren fortfarande hänger kvar i september? Plus att jag ska till New York då så jag drar ut på sommarkänslan lite extra.

Den ultimata sommardagen:
Jag vaknar runt halv nio ute i Kvaved och det är soligt ute. Varmt men inte så varmt att man inte kan andas. Jag gör frukost bestående av ägg och smoothies och frukt och sätter mig under en parasoll och äter den samtidigt som jag läser bloggar och inspireras av andras härliga sommardagar.

Sedan tar jag en långpromenad i skogen med Leia. Vid det här laget har hon blivit grym på inkallning så jag behöver inte ha kopplet på henne. Vi kommer fram till en sjö där vi båda tar ett dopp. Lagom till vi kommer hem så är det dags för lunch, det blir något svalt som en kycklingsallad.

Sedan tänker jag att en liten siesta i hammocken med en god bok hade varit passande och där ligger vi nog ett tag och bara smakar lite på livet. Eventuellt finns det jordgubbar till hands.

Framåt eftermiddagen/kvällen kommer några vänner förbi och vi grillar och dricker vin och skrattar och dansar på gräsmattan. Kanske blir det lite nattbad med och så går vi och lägger oss runt midnatt när solen fortfarande nästan inte har gått ned.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En effektiv morgon i sängen

Hallå tisdag! Hur mår ni? Själv har jag jobbat hemma idag och försökt hämta mig efter de senaste veckornas in-i-kaklet-jobb. Jag hade tänkt ta några

Vlogg: Rensar i mitt barndomshem

Ni kanske minns att jag i november var hemma i Övik och hjälpte till att rensa upp i mitt barndomshem? Det står nu tomt och

Söndagen som försvann

Sådana här dagar går inte till historien. Det är sådana dagar man faktiskt typ inte minns alls. För jag sover mig igenom dem, alternativt tittar

Företagarkväll och jätterött hår?

Jag vet inte riktigt vad som pågår med mitt hår just nu. När jag var hos min frisör i oktober så blekte jag håret och