Nyårsafton kom och gick och helt plötsligt var vi inne i ett helt nytt decennium och jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen. Var tokdeppig på nyårsdagen och kände bara ”vad händer nu?”. Låg i mitt nyfixade vardagsrum (bilder kommer!) och kände bara ”jaha”.

Men så kom Sara den 2:a januari och stannade i nästan fem dagar och när hon åkte igår så kände jag mig lite bättre till mods. Det kommer nog bli ett bra år ändå. Även om bristen på pepp är lite läskig.

Så här började i alla fall mitt 20-tal.

Foto 2020-01-03 12 10 22

På torsdagen kom Sara och då tog jag inte en enda bild men vi åt pasta och drack vin och pratade mest om män om jag ska vara helt ärlig. Brukar bli så när vi ses, det mesta andra klarar vi av på DM och via att hålla koll på varandra i sociala medier.

På fredagen höll jag årets första Facebook LIVE och pratade om tre frågor man borde ställa sig själv inför det nya året och sin närvaro i sociala medier. Här kan du titta på den om du vill. 

Det bästa med att jobba via internet måste ju ändå vara att man kan vara piffig upptill men samtidigt ha på sig pyjamasbyxor med pandor och raggsockor på fötterna och ingen har nån aning. Ja, det vill säga om man inte visar upp det på bloggen då. Eller Instagram Stories.

Sedan åkte vi in till stan för jag hade inte sett människor på alla mellandagarna och så shoppade vi lite och gick ut och åt middag med Jenny på O'Leary's. De visade hockey och vi vann vilket gjorde att det kändes rimligt att det skulle bli lite drag på kvällen men inte en enda människa kom från arenan så vi åkte hem istället.

Foto 2020-01-04 12 48 12

På lördagen lyste solen och vi åkte ut på äventyr. Först till min granne och matade katter och kaniner för de var bortresta över helgen och jag har ju verkligen inget emot att hänga lite med de här pälsrumporna. Måste eventuellt skaffa egna kaniner. Måste bara fixa nånstans för dem (och hönsen och getterna och hästen) att bo.

Foto 2020-01-04 13 30 23

Sedan åkte vi ut till havet. Du vet hur man ibland bara behöver andas hav. Lukta på hav. Lyssna på havskluck. Se små små vågor. En sådan dag hade vi.

200104

Den här känslan. ↑

Köpte för övrigt den här finfina tröjan dagen innan på Fjällrävens outlet. Det är storlek XXL. Herr. De borde fan skämmas över bristen på storlekar alltså. Generellt, friluftskläder finns inte för tjockisar. Jag har letat. Det är som att vi inte borde röra oss utomhus alls. Oh well, en annan diskussion.

Kolla gullona. Sara alltså. Hon är knäpp och underlig och jag älskar henne.

Foto 2020-01-04 14 47 23

Som en ironisk twist på texten ovan så åkte vi sedan till gymmet och lyfte saker. Jag har fortfarande träningsvärk i låren. Skönaste värken.

200104

En av de första sakerna Sara sa när hon kom var ”när lagar vi middag åt din familj?”. Så på lördagskvällen gjorde vi det. Eller, Sara och Anna lagade middag, jag hällde upp bubbel och dukade. Rimlig fördelning.

Det blev Skagenröra på smörstekt kavring (tror jag, har säkert jättefel men slå mig inte Sara), sedan älgstek med potatisgratäng och mammas morotskaka till efterrätt. Omnomnom.

200104

Jag måste köpa ett större köksbord. Lyxproblem att ha så många fina människor som trängs vid middagsbordet.

På söndagen pluggade Sara skoterteori och jag jobbade så inte jättemånga bilder togs den dagen.

Foto 2020-01-06 08 59 21

Men på måndagsmorgonen smällde himlen till med ett riktigt skådespel och både jag och Sara rusade ut i pyjamas för att bara spegla oss i soluppgången. Så vansinnigt magiskt.

Foto 2020-01-06 08 56 51 (1)

Och det var första veckan på 2020. Om himlen får vara någon typ av siare så kommer resten bli spektakulär.

10 svar

  1. Du är jättefin i din frisyr, som väl i alla fall är ganska ny? Otroliga soluppgångsbilder! Så vackert!
    Jag använder mycket friluftskläder och håller med om problemet med att hitta stora damstorlekar hos de mer kända märkena som Fjällräven. Men för flera år sedan hittade jag en nätbutik som även har stora damstorlekar. Dessutom är priserna låga fast kvaliteten är jättebra. Jag vågar inte skriva namnet på företaget för jag är rädd att du får ”reklamproblem” då. Det verkar vara så mycket regler kring det där, som jag inte kan. Kläderna har förstås inte samma estetiska kvalitet som märkeskläderna hos Fjällräven m.fl. men de är definitivt inte fula och brukskvaliteten tycker jag faktiskt är likvärdig.

  2. jag vill också veta vilket nätföretag det är!?
    Håller med om att det är omöjligt att hitta bra fritidskläder. Blir så arg varje gång jag försöker handla och provar..gaah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

120. Den otypiska influencern med Sara Bäckmo

Odlingsdrottningen Sara Bäckmo var sist med i podden 2016, innan böckerna, innan sommarpratet, innan TV-serien och innan hennes business boomade! Det här avsnittet av We

Föreläsningsfredag!

Igår gjorde jag något som är VÄLDIGT ovanligt för mig; jag klev upp tidigt. Jättetidigt. 04.30. Alltså HALV FEM. Det är bisarrt jävla tidigt.  Anledningen

Vlog: En jävligt slirig helg i husbilen

Om ni följer mig på Insta stories (gör det!) så har ni sett att jag hängt i Sundsvall i helgen (eller någonstans i skogen utanför)