Gaga och en sväng till Stockholm

Gaga och en sväng till Stockholm

Du kanske minns för sisådär två veckor sedan, då hela Sverige ”njöt” av värmeböljan som hade slagit till överallt i hela landet förutom i Västernorrland där jag bor? Tydligen så ville jag också get in on the fun (nja) så satte mig i bilen och tog sikte på huvudstaden!

Temperaturen var fullt rimlig tills jag var tvungen att stanna och vila ögonen en stund på en rastplats en bit utanför Timrå (var SÅ trött den här resan) och då visade biltermometern 39 grader. Van-sin-ne.

Stängde av bilen och blundade i typ 10 minuter och sedan var bilen en bastu igen så var tvungen att köra vidare för att få slå på AC:n.

Sisådär fyra timmar senare rullade jag in i Stockholm, plockade upp Mia i Sollentuna och checkade sedan in på The Winery Hotel där jag skulle bo de närmaste två nätterna.

The Winery är ett supertrevligt hotell som har en egen vingård och dessutom egen vintillverkning på hotellet. Självklart serverade de sitt eget vin både på rummet och i restaurangen. Det ligger dessutom ett stenkast från Friends Arena, vilket är den största anledningen till att jag bokade det

Jag fräschade upp mig lite snabbt på rummet och sedan gick vi ner till restaurangen och njöt av charkbricka och pizza tillsammans med så kallt vin vi kunde få utan att be om en isbit.

Middagen började väldigt sorgligt då Mia fick reda på att deras katt, som varit borta, blivit påkörd. Mattehjärtat går ju sönder. 😿

Men vi försökte ändå ha det trevligt och snacka ikapp de mängder av år som gått sedan vi senast sågs. Vilket är säkert minst fem år sedan så nya jobb och nya utmaningar (uppfostra en tonåring!) hann avklaras.

Sedan väntade kvällens (och resans) höjdpunkt – Lady Gaga! Vi och 36 000 andra personer svettandes tillsammans samtidigt som vi fick njuta av vår tids kanske största artist – Lady Gaga.

Efter konserten skrev jag på Instagram:

”Lady Gaga har den bästa rösten i vår generation. Ja, bättre än Beyonce.

Hon är konstnär först, artist sedan.

Det mörker som finns i denna kvinna har nog hållit på att förgöra henne mer än en gång men hon har kanaliserat smärtan i konsten. Det beundrar jag.

Hon säger ”om du vill göra något för mig, älska dig själv”. Och hon menar det.

Tack Gaga för känslorna. Allihopa.”

Jag grät under hela det akustiska setet vid pianot. Inte sådär hulkgrät, utan en sådan där stilla ström av tårar som bara rinner utan att man kan stoppa det. Det var så vackert. Så innerligt.

Det är nog få som kan bjuda på sådan otrolig fest ena sekunden och den känslostormen nästan. Första kvarten sa jag till Mia att jag var besviken att hon inte pratade med publiken. Men hon vann tillbaka mig. Med råge.

Ännu mer imponerad av Gaga som konstnär efter detta. Som konstnär och människa. För sårbarheten är magisk.

På fredagen efter frukost satte jag mig i bilen och åkte till Huddinge. Jag och Google hade lika olika tankar om hur jag skulle ta mig dit. Jag hade tänkt att jag skulle ta Essingeleden pga enklare och förmodligen snabbare.

Google hade tänkt att jag skulle åka genom city så helt plötsligt satt jag där vid att rödljus på Sveavägen och förstod inte riktigt vad som hade hänt. Men jag fick lite sightseeing i alla fall!

Målet var detta. Bebisgos. 🥰 Underbara Mickan har fått en bebis! Ava var 17 dagar gammal, doftade ljuvligt och gjorde de mysigaste bebisljuden och stensomnade sedan på mitt bröst. Det är väl det finaste betyget man kan få?

Efter det skulle Mickan och Ava åka till BVC så jag styrde bilen tillbaka mot Solna och Mall of Scandinavia där jag aldrig varit förut. Där mötte jag upp Hanna som jag heller aldrig hade träffat förut irl och hon var skitrolig och tokhärlig och vi fascinerades över 3D-printade tröjor och letade den perfekta sneakern (den finns inte).

Efter det åkte jag till min pappa och åt middag och det var förvånansvärt trevligt. Ni som hängt med vet att min relation till min far är.. komplicerad. Men det kändes skönt att träffa honom och bara vara. Fint på något vis. Det får vara som det är nu.

Och sedan åkte jag tillbaka till hotellet lagom till att hinna ta ett topp i takpoolen innan de stängde för dagen. Perfekt avslut på två intensiva dagar i Stockholm. Det räcker liksom, jag behöver inte så mycket mer.

Och så på lördagen tog jag på mig en solig klänning, satte mig i bilen och åkte tillbaka till Höga Kusten för att gå på en annan konsert – Veronica Maggio! Men det tar vi en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Gravid vecka för vecka

Gravid vecka för vecka – Avsnitt 6

Hej helgen och välkommen till min sjätte avsnitt av Gravid vecka för vecka! Det är inte jag som väljer tumnageln för mina avsnitt, det är

Jag mår inte så bra just nu.

Jag har inte bloggat på 10 dagar. Ännu längre om man tänker på att det senaste inlägget var en vlogg. Och alltså, den här prestationsångesten

Triggerhappy

Det är onsdag, jag sitter på ett tåg till Skinnskatteberg där jag ska föreläsa ikväll och så läser jag om Kenza som blivit anmäld till